Destici: Sağlık çalışanlarına yönelik suçlara yasal düzenleme yapılmalı

Geçtiğimiz gün hasta yakınlarının hastane ekibine saldırı girişimi, sağlık çalışanlarına şiddet sorununu yeniden gündeme getirdi. BBP lideri Destici, "Sağlık çalışanlarına ve sağlık kuruluşlarına yönelik işlenen suçların cezalarıyla ilgili bir yasal düzenleme acilen yapılmalıdır" dedi.

Destici: Sağlık çalışanlarına yönelik suçlara yasal düzenleme yapılmalı
Destici: Sağlık çalışanlarına yönelik suçlara yasal düzenleme yapılmalı
GİRİŞ 23.09.2020 13:32 GÜNCELLEME 23.09.2020 13:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sağlık çalışanlarına ve sağlık kuruluşlarına yönelik işlenen suçların cezalarıyla ilgili bir yasal düzenleme acilen yapılmalıdır" dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Destici, sebebi, şekli ve gerekçesi ne olursa olsun sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetlediğini belirterek, "Sağlık çalışanlarımıza yönelen şiddet eylemlerinin en ağır şekilde cezalandırılmasının artık bir zaruret haline geldiğini düşünüyoruz. Bu alçakça davranışlar, sağlık çalışanlarımızla birlikte, sağlık kuruşlarından hizmet alan hastalarımızı, verilen hizmeti ve sağlık sisteminin işleyişini de olumsuz etkilemesi dolayısıyla, asla fertlere yönelik işlenen suçlar arasında değerlendirilmemelidir. Konuyla ilgili, sağlık çalışanlarına ve sağlık kuruluşlarına yönelik işlenen suçların cezalarıyla ilgili bir yasal düzenleme de acilen yapılmalıdır" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET DURMUYOR: ACİL SERVİSİ BASTILAR


'YAŞANANLAR MİLLİ MESELE'

Destici, Ege ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri, Yunanistan, Fransa, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'yle ilişkileri yakinen takip ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Gelinen noktada, 'Sevilla haritası' adı verilen saçmalığın anlaşılmaya başlandığını, muhataplarımızın diplomasi ve diyalog noktasına yaklaştıklarını görmekten dolayı memnunuz. Bunu Türkiye adına bir ilerleme sayıyoruz. Çünkü tüm ihtilaflarda haklıyız ve haklılığımızı her şartta, her zeminde ifade edecek, haklılığımızı ortaya koyabilecek durumdayız. Lakin ısrarla şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, sahada işimizi tam olarak bitirmeden müzakereye oturup hak ve menfaatlerimizi masanın konusu yapmamalıyız. Önce sahaya dair işleri tamamlayıp, sonra masaya oturmalıyız. Bu şartlarda, tüm siyasi partilerimize, konunun, günlük politik çekişmelerin dışında tutulması gerektiğini, bugün itibariyle dış politikada yaşananların milli bir mesele olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Adama bak adama 3 yıl önce Şikayet Et
    Alkış alkış alkış,Ne cevher politikacılarımız var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı