Doğu Akdeniz'de başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkelerini yanına çekerek Türkiye'yi yalnızlaştırmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hedefine ulaşamayacağını anlayınca geri adım attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talep etti. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, dün akşam gerçekleşen görüşmeye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kanal7 Dış Haber Müdürü Taha Dağlı'ya Ülke TV ekranlarında açıklama yapan Bağış, şunları söyledi: 

"Macron bir bileği bükmek istedi, bükemedi. Bükemediği bileği telefonla arayarak gereğini yaptı. O ayrı bir konu. Macron, Merkel sonrası Avrupa liderliğine oynamak istiyordu ve Türkiye'ye dalaşarak; Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstererek Avrupa'da bir popülarite elde edebileceğini zannetti ama kendisinden önce bunu deneyen başka Fransız liderler de olmuştu, hiçbiri başaramamıştı. O da bunu başaramadı. Sarkozy de bunu çok denedi. Macron da bunu beceremeyeceğini anladı ve dün itibariyle tekrar ilişkileri yoluna koymak için adım attı. Cumhurbaşkanımız da büyüklük gösterdi ve onun telefonunu kabul etti." 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Fatih 24.09.2020 00:05
    Bu adam hala ekrana çıkıyor ve hala konuşacak pozisyonda.. Pes valla. Bu değil mi Allah'ın kitabıya dalga geçip "Bakara makara" muhabbeti yapan?
  • nihat 24.09.2020 00:05
    bakara makara
  • sel yaz 23.09.2020 23:07
    sayın Egemen Bagış konuşmasanız ,
  • MAK 23.09.2020 18:33
    ak partiye Allah icin vatan bayrak icin uye olun ve yonetimde icraatlerinizi yapin.
  • abdullah 23.09.2020 18:20
    bence bir şansı daha hakediyor.
Daha fazla yorum görüntüle