İYİ Partideki 'seçilmeyecekler' listesiyle ilgili itiraf: ‘O listeyi ben yaptım’

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Hocaoğlu, partinin Genel İdare Kurulu belirlenirken ‘tercih edilmeyenler’ listesini kendisinin yaptığını itiraf etti.

 İYİ Partideki 'seçilmeyecekler' listesiyle ilgili itiraf: ‘O listeyi ben yaptım’
İYİ Partideki 'seçilmeyecekler' listesiyle ilgili itiraf: ‘O listeyi ben yaptım’
GİRİŞ 25.09.2020 08:37 GÜNCELLEME 25.09.2020 08:38
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı’nda tartışma yaratan partinin en yetkili organı Genel İdare Kurulu için gündeme gelen ‘Tercih edilmeyecek isimler’ listesiyle ilgili ‘itiraf’ geldi. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, listeyi kendisinin yaptığını açıklayarak, “Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim” dedi. Milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk, Ayhan Erel ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimler olan listeyi kendisinin hazırladığını açıklayan Hocaoğlu, şöyle konuştu: “Sayın Koncuk, siz ve Ümit Özdağ’ı benim sildiğimin kanıtı işte o listedir. Birazcık muhakeme yapabilseydiniz, liste, sizin tabirinizle yukarıdan gelseydi, listeyi veren sizin olmadığınızı da bilecek kadar zekiydi. Listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim. Bakacağım yüze tükürmem; tükürdüğüm yüze de bakmam.”

 

 

Hocaoğlu, Koncuk’un desteklediği adayların sıra numaralarını delegelere mesaj attığını da öne sürdü.

İYİ PARTİ TASFİYE İDDİALARINI REDDETTİ

 

 

Kurultay sonrası İYİ Parti’den merkez sağı temsil eden isimlerin tasfiye edildiği iddiası gündeme geldi. İYİ Parti yetkilileri, iddiayı yalanlarken, kurultay sonucunda ortaya çıkan GİK listesinin merkez sağı temsil eden isimlerden oluştuğunu belirttiler. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “İYİ Parti’de ideolojik kontenjanlara yer yok. Tasfiye bakış açısı doğru değil. Delege siyasi bir tarafgirlik üzerinden değil, üreten, kolektif düşünen ve hareket eden insanları ödüllendiriyor” dedi. 20 milletvekilinin temsilci olarak belirlediği Hasan Subaşı ile Ayhan Erel, dün Akşener ile görüşüp rahatsızlığı dile getirdi.

‘DAVAMIZIN ÖNÜNE GEÇEMEYECEK’

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da yaptığı basın açıklamasında liste tartışmasına ilişkin, “Kongreler seçim demek, herkes seçilmek istiyor. Demokrasinin olduğu yerlerde yarış vardır. Hiç kimsenin duygusal tepkileri partimize ve davamıza olan duygumuzun önüne geçmeyecektir” dedi.

Hürriyet

YORUMLAR 47
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Vetene çalişan eller sağ olsun başkalari yok.
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Vahim çok vahim eğer dedikleri gibi olduysa iyi parti yönetimi hiçe saymışlar eğer Meral yaptıysa buda çok vahim eğer Meral yaptırdıysa bu hepten çok vahim
    Cevapla
  • vurucu 3 yıl önce Şikayet Et
    evet fetö davası bunlarınki
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    evet sizin davanız selo demirtaş yani pkk ile kahvaltı yapmak.
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da çok edebiyat parçalayıp demoğoji yapmışlar. kardeşim listeyi partinin başındaki kadın yapmıştır. tepkiler çoğalınca bir tane günah keçisi ortaya atmışlardır. fetö partiyi iyice, her kademeye varıncaya kadar ele geçiriyor. sonra da yok Mhp den gelenler dışlanmıyor diyorlar. sen onu külahıma anlat. evvela Mhp yi ele geçirmeye çalıştılar. sonra başarılı olamadılar. bu sözde iyi parti Mhp yi bölme projesidir. bunu hangi çuvala sokup saklayacaksın. şimdi de Mhp den kopardığınız oyları korumak için, Mhp den gelenleri dışlayıp sonra yok biz yapmadık diyorsunuz. sen kimi kandırıyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı