HDP'li Garo Paylan şaşırtmadı: Karabağ'da Ermenistan'ın tek suçu yokmuş!

HDP'li Garo Paylan, Ermenistan'ın saldırılarına sahip çıktı, Azerbaycan ve Türkiye'yi suçladı. Paylan'ın, "KKTC’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne saldırma olasılığı neyse, Karabağ’da Ermenilerin Azerilere saldırma olasılığı odur. Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir" sözleri büyük tepki çekti.

HDP'li Garo Paylan şaşırtmadı: Karabağ'da Ermenistan'ın tek suçu yokmuş!
HDP'li Garo Paylan şaşırtmadı: Karabağ'da Ermenistan'ın tek suçu yokmuş!
GİRİŞ 29.09.2020 08:51 GÜNCELLEME 29.09.2020 08:53
Bu Habere 418 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülke de savaşa hazırlık için seferberlik ilan etmişti.

 

 

Türkiye, haksız saldırılarına karşı Ermenistan'a tepki gösterirken, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız" mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Tüm dünyayı Azerbaycan'ın haklı mücadelesinin yanında yer almaya davet ediyorum" dedi. 

TEK SUÇLU AZERBAYCAN VE TÜRKİYE'YMİŞ!

Son olarak; dün TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. Bildirinin altına imza atmayan tek parti HDP oldu. HDP'li isimler, Karabağ'da yaşanan krizde Ermenistan'ın yanında yer aldıklarını gizlemekten bile çekinmiyor. Son örneği, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Karabağ'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmadığını; suçun Azerbaycan ve Türkiye'de olduğunu iddia etti. Paylan'ın sosyal medyada büyük tepki çeken sözleri şöyle:

 

 

"Karabağ’da, Ermenilerin Azerilere saldırdığı iddia ediliyor. KKTC’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’ne saldırma olasılığı neyse, Karabağ’da Ermenilerin Azerilere saldırma olasılığı odur. Karabağ’da mevcut durumu değiştirmeye çalışan Azerbaycan ve Türkiye’dir Savaşta yine önce hakikat ölüyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 418
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    En azından ismini değiştirmemiş kafir adam. Bunun ismi Mehmet, Mustafa, Kemal, Ahmet, Selahattin olan ermeni versiyonları var. Asıl tehlike onlar. Bizden olmayıp öyle görünenler .Garo tarafını göstermiş CHP gibi Ermeni İşgalcilerinin yanında duraracak. Acaba CHP'de bunun gibi ne kadar Türkiye Düşmanı Ermeni var ?
    Cevapla
  • daima muzafferTR 3 yıl önce Şikayet Et
    İhanetin ve hainin ismi cismi ve şekilleri gün geçtikçe çoğalıyor ve kendisini deşifre ediyor. Düşüne biliyormusunuz işgalciye soykırımcıya teröriste sahip çıkıyor ve de hala mecliste vekillik yapabiliyor. Başka bir deyişle hırsıza hırsızlığı öneyici yasa yap der mantığıyl@ aynı bu zatmı mecliste millet menfatine çalışma yapacak bu zatlarmı devletin sırlarını saklayacak bunların yedikleri içtikleri haram zarar ziyan ben derimki bunlara git kar@bağa çık yiğit azeri türkü askerimizin karşısına konuş orada ne diyeceksen maçan yiyorsa
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu derhal vatandaşlıktan çıkartılmalıdır Ermenistan'a sürülmelidir Aldığı maaş haramı zıkkım olsun inşallah gırtlak kanseri olur
    Cevapla
  • Cihangir 3 yıl önce Şikayet Et
    Her sözü yalan. Teki doğru o da Türkiye ve Azərbaycan in durumu değiştirmeye çalışması...
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    30 yıl uyut sonra mevcut durummuş yok öyle artık bıçak kemiğe girdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...