HDP bu kez Ermenistan'a sahip çıktı! Paylan Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Ermenistan ve Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sürüyor. Türkiye'nin de desteğiyle Azeri ordusunun işgal altındaki topraklarını geri alma çabası birçok kesimi rahatsız etmeye devam ediyor.

HDP bu kez Ermenistan'a sahip çıktı! Paylan Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti
HDP bu kez Ermenistan'a sahip çıktı! Paylan Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti
GİRİŞ 15.10.2020 17:16 GÜNCELLEME 15.10.2020 17:21
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

Son olarak terör örgütü PKK'nin siyasi uzantısı olan HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet ederek, "Türkiye’nin Dağlık Karabağ ihtilafındaki savaş kışkırtıcılığını eleştirdim. Ankara’nın ateşe benzinle gitmemesi gerektiğini, çünkü bir savaşta kazanan tarafın olmayacağını söyledim. Vatandaşlarıma 'ateşkes için elimizden geleni yapmalıyız' diye ısrar ettim." ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Türkiye olarak en başından beri Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu söylüyoruz." açıklamasını yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Türkiye bu meselede her zaman olduğu gibi bizi açık ve net bir şekilde destekledi. Sevgili Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları kardeşliğimizin göstergesidir." dedi.

ABD BASININA ŞİKAYET ETTİ

 

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise New York Times için kaleme aldığı "Türkiye'nin askeri maceraları, ülkede özgürlüğü nasıl azaltıyor?" başlıklı yazısında, Türkiye'yi uluslararası arenada şikayet etti. "Türkiye, bu savaşta etnik bağlarını paylaştığı Azerbaycan'ı güçlü bir şekilde destekliyor." diyen Paylan, ifadelerini "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel ateşkes çağrılarını reddetti; Azerbaycan'a savunma teknolojisi, İnsansız Hava Araçları ve propaganda mekanizmalarıyla destek verdi." şeklinde sürdürdü.

"MİLLİYETÇİ COŞKUYU KAMÇILADI"

HPD'li Paylan, yazısında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’nin bölgesel çatışmalara dahil olması, milliyetçi coşkuyu kamçıladı, barış ve demokrasi savunucularının alanını yok etti ve azınlık nüfus arasında korku ve güvencesizlik hissini derinleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda Türk televizyon kanalları, Ermenistan'ı düşman olarak tanımlayan ve Türk İnsansız Hava Araçları tarafından tahrip edilen Ermeni hedeflerinin görüntülerini titizlikle yayınladı.

"ANKARA ATEŞE BENZİNLE GİDİYOR"

Türkiye’nin Dağlık Karabağ ihtilafındaki savaş kışkırtıcılığını eleştirdim. Ankara’nın ateşe benzinle gitmemesi gerektiğini, çünkü bir savaşta kazanan tarafın olmayacağını söyledim. Vatandaşlarıma 'ateşkes için elimizden geleni yapmalıyız' diye ısrar ettim."

YORUMLAR 327
  • B.kucuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam madem ermeni.hakkını vermeli.adam Türkiye'nin ekmeğini yiyor,ama tüm pisliğini bize atıyor.
    Cevapla
  • feyyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    besle kargayı oysun gözünü
    Cevapla
  • Haci Halil Yurtsever 3 yıl önce Şikayet Et
    It itligini yapar bunlardan ne beklenebilirki masini TURK milletinden alirlar TURKIYEYE ihanet yaparlar yazik
    Cevapla
  • Marjinal 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam Türk değil TC kimliğine sahip Ermeni ne bekliyorsunuz? Oy verenler düşünsün
    Cevapla
  • Fevzi 3 yıl önce Şikayet Et
    defolsun gitsin. işgalci ermeni uşağı istemiyorum
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    erkekse gitsin ermenistana savaşsın, iki gün sonra leşi gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!