Mehmet Sekmen'den Kanal7'de önemli açıklamalar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi veren Sekmen, şu ana kadar 8 bin konut yapıldığını, çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Mehmet Sekmen'den Kanal7'de önemli açıklamalar
Mehmet Sekmen'den Kanal7'de önemli açıklamalar
GİRİŞ 15.11.2020 11:52 GÜNCELLEME 15.11.2020 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Sekmen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Bugün eğer İstanbul'da hava temizse, belediye tarafından hizmet yapılıyorsa bilin ki o dönemin (90'lı yılların) çok etkisi var. Bir rekabet ortamı oluşturdu. Elbette ki AK Parti bu hareketin devamı olarak ortaya çıktı ve yerel yönetimler arzu edilen hizmetleri yapar hale geldi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ERZURUM TECRÜBESİ

Türkiye birinci risk deprem kuşağında. Yapılan konutlar da bugün kullandığımız hazır beton yerine elle yapılan betonla yapılmış. Paslı demirlerle inşaatlar yapılmış. Projelere yeterince ehemmiyet verilmemiş. Çizilen projelere de maalesef birçok yerde uyulmamış. 

Biz depremi 99 depremiyle tanıdık. Bu depremi tanıyınca anladık ki hakikaten deprem çok korkunç bir şey. Bu anlayışla inşaatlar yapıldı. Hazır beton kullanımına geçildi. 

Erzurum'da görevi devralınca çöküntü olan, gecekondu mahallelerini tespit ettik. Kentsel dönüşümü hızlıca başlatacağız dedik. TOKİ ile iki yandan depreme dayanıksız evlerle mücadeleye başladık. Vatandaşla anlaşarak, onları ikna ederek; depreme dayanıklı bina ve ısı yalıtımı daha iyi olan bina yapılması gerektiğini anlattık. Vatandaşlarımız da bu anlayışla ikna oldu. 

Benim dönemimde Erzurum'da 3 bin civarında konut yaptık. Şu anda konut yapımımız devam ediyor. TOKİ 5 bin konut yapmış. Toplam 8 bin konut yapılmış ama yetmiyor, 15 bin tane daha yapılması lazım. 99 depreminden sonra tüm binaların yenilenmesi gerekiyor. 

Özel müteahhitler tepki gösterdi. Belediyeler bu işi yapar mı dediler. Biz çöküntü yerlerde yapacağız, bizim yaptığımız yerler güzelleştikçe siz de bunlardan istifade edeceksiniz dedik. 

NASIL BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI?

Ben geçmişte muhalefetteyken belediye başkanlığı yaptım. Bu başarımızla iktidara geldik. Siz bir şey yapacaksanız bu mevzuatla ilgili. Kimse sizi engelleyemez. Mevzuata uygun her şeyi yapabilirsiniz. 

İsterseniz yapabilirsiniz. Yeter ki gayret edin. 

Bu ayın 28'inde Sayın Cumhurbaşkanımız gelip Erzurum Şehir Hastanesi'ni açacak. Bakanlık, hastaneye giden yolları bizim yapmamızı talep etti. İstanbul Belediyesi taahhüt imzalamasına rağmen yerine getirmedi. Biz 200 dönüm araziyi ağaçlandırdık, yolları yaptık.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula yakışır bir insan Kartala hizmeti çok oldu Allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi