Bodrum Belediye Başkanı Aras'a suç duyurusu!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Aras'a suç duyurusu!
Bodrum Belediye Başkanı Aras'a suç duyurusu!
GİRİŞ 19.11.2020 22:31 GÜNCELLEME 19.11.2020 22:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Aras, sosyal medya hesabından Yahşi Mahallesi Taşlıkburun mevkisinde etrafta, poşet, şişe ve boş içecek kutularının da olduğu çeşitli atıkların fotoğrafını "Bu sabah, Yahşi Taşlıkburun. Çöp kovası ve çevresi. Akşam aynı kişiler geldiklerinde bu şekilde bulmaları için temizletmeyeceğim. Bakalım ne düşünecekler?" notuyla paylaştı. 

Aras'ın bu paylaşımı bazı kesimlerin tepkisine neden oldu. Muğla Barosu avukatlarından Göray Karadut, "görevi kötüye kullanma" iddiası ile Aras hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçesinde, söz konusu paylaşımla görevin kasıtlı ve bilinçli olarak yapılmadığının açık bir şekilde ikrar edildiğini belirten Karadut, "Çevre ve halk sağlığı açısından çok önemli bu görevin ihmali ya da kasıtlı bir şekilde yapılmaması görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur." iddiasıyla Aras hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan kamu davası açılmasını talep etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk batıracak belediye temizleyecek görevi bu ozaman sokaklarda temizlikçiye ne hacet yattıkları yerden maaş alsınlar oh ne güzel dünya.
    Cevapla
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    sahil kesimlerinde neden çöp kutuları olmaz ki
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa bir c.h.p li başkana yüzde 500 haklısın diyorum.Hayvanlıgın göstergesini başkan tam isabetle açıklamış.Buinsani bir davranış degildir.o çöpü oraya atanlara iyi bir cezanın yanında 1 ayda çöp temizlettirmek lazım..
    Cevapla
  • Vatanını Seven 3 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayın. Adam haklı. Bizim (?!) millet çevre konusunda çok duyarsız. Adam 3 kuruş vergi veriyor ya illa onu kullandirtacak bir yetime ulaşmasına imkan vermeyecek illa hizmet sonuçta 3 kuruş vergi vermiş. Temizletme başkan umarım bu suç duyurusundan beraat alırsın.
    Cevapla
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim toplumda herkes sorunsuz tertemiz ak pak olsaydi ,ne polise nede hapise ihtiyac duyulurdu. Madem belediye olarak sabahlari temizlemek istemiyorsan ,aksamdan koy parklara iki bekci o kadar olmaz vukuat. Dünyanin başka yerleri degisik degil her tarafta var bu tip zibidiler.
    Cevapla
  • Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Belediye görevini yapmakla mükellef, yani vatandaş için orayı temizlemek zorunda. Birileri burda yanlış yapıyorsa, bunun içinde bu ükenin kanunu ve polisi var. Belediye burda aklınca bir yalışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışmış. Bu hukuksuz bir davranış.
    Cevapla
  • sahinbey 3 yıl önce Şikayet Et
    seve seve temizletecek..cunku bir ilin temizligi hem gorevi hemde sorumlulugunda ! eger cok rahatsiz olmussa gider sikayetini yapar polise..vede bir daha olmamasi icin plan projeler gelistirir..baskan bunlarida mi biz soyleyelim?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı