Fatih Erbakan: 'Paylaşımda adalet için yola çıktık'

Yeniden Refah lideri Dr. Fatih Erbakan partisinin 2. kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Çok şükür bugün geldiğimiz noktada 81 il ve 820 ilçede; Hakkari’mizden Edirne’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesini bağımsızlığın ve maneviyatın “Hilali”, bereketin “Başağı” ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. " dedi.

Fatih Erbakan: 'Paylaşımda adalet için yola çıktık'
Fatih Erbakan: 'Paylaşımda adalet için yola çıktık'
GİRİŞ 23.11.2020 17:27 GÜNCELLEME 23.11.2020 17:27

Partisinin 2. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bundan tam 2 yıl önce 23 Kasım 2018 Cuma günü Yeniden Refah Partisi resmi olarak kuruldu. Bütün Türkiye sathında gayretli çalışmalarına başladı. Yeniden Refah Partisi'ni kurarken on binlerce, yüz binlerce yol arkadaşımız ile birlikte yaşadığımız heyecan Erbakan hocamızın 1969'da yola çıktığı yol arkadaşlarının yaşamış olduğu heyecanla aynı heyecandı. Çünkü bizler de Yeniden Refah olarak 1969'da yola çıkanlarla aynı gaye için aynı aşkla, aynı heyecanla yola çıktık da onun için. Bu gaye milletimizin ve bütün insanlığın maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarılma gayesi, milletimizin ve bütün insanlığın dünya ve ahirette saadet ve selamete ermesi gayesi" ifadelerini kullandı.

'Paylaşımda ve yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair "Milli Görüş" sözüyle yola çıktık'

Güçlerini milletten aldıklarını belirten Genel Başkan Erbakan, "Bizler yola çıkarken daha ilk andan itibaren söylediğimiz gibi önce dış güçler, önce imtiyazlılar değil, önce millet diyeceğimize, önce millet anlayışıyla hareket edeceğimize dair "Milli Görüş" sözü vererek yola çıktık. Milletimiz için paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti tesis edeceğimize dair "Milli Görüş" sözü vererek yola çıktık. Bereket, cesaret, feraset, dirayet ve nezaket dolu geçmişimizi daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağımıza dair söz vererek yola çıktık" şeklinde konuştu.

'Türk siyasi tarihinin en büyük Genel Kurulunu gerçekleştirdik'

17 Kasım 2019'da gerçekleşen olağan kongrenin 40 binden fazla inanmış dava erinin katılımıla rekor bir katılım ile gerçekleştiğini hatırlatan Erbakan, "17 Kasım'da Türkiye'nin en büyük salonlarından

Ankara Arena Spor Salonu'nda 40 binden fazla inanmış dava erinin katılımıyla her zaman ifade ettiğimiz gibi Türk siyasi tarihinin en büyük genel kurulunu gerçekleştirerek davamızı tarihe bir kez daha altın harflerle yazmış olduk. Katılan 40 binden fazla insanın yüzde 70 oranında gençten oluşması Yeniden Refah Partisi'nin "Burada Gelecek Var" sloganının ne kadar doğru ve haklı bir slogan olduğunu bir kez daha göstermiş oldu" diye konuştu.

'Milletin derdine derman olma anlayışı ile siyaset yapıyoruz'

'Mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun” anlayışıyla değil, “milletin derdine derman olunsun da, kim olursa olsun' anlayışıyla siyaset yaptıklarını vurgulayan Erbakan, "Sadece eleştiren değil, Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset anlayışıyla hareket ettik. Başta “Milli Kaynak Paketleri-1” kitabımız olmak üzere ortaya koyduğumuz tüm projeleri titiz çalışmalarla, bilimsel yaklaşımla hazırladık ve tüm Milletimiz’le paylaştık. Tüm bu projeleri geliştirirken hedefimiz; “Yeniden Büyük Türkiye” hedefine ulaşmak, ekonomik ve teknolojik bakımdan güçlü Türkiye’yi hayata geçirmektir." dedi.

'Haklının güçlü kılındığı bir dünya için gerekli adımları atacağız'

Dış politikada yol haritalarının, Avrupa Birliği’ne üye olma hayali peşinde koşan bir Türkiye yerine önce Erbakan Hocamızın 1997 senesinde 54. Hükümet’in Başbakanı olarak kurduğu “D-8 Organizasyonu”nu canlandırmak, sonrasında 57 Müslüman ülkeyi bir araya getirerek “D-60 Organizasyonu”nu yani İslam Birliği’ni hayata geçirmek olduğunu ifade eden Erbakan Yeniden Büyük Türkiye’nin ve İslam Birliği’nin öncülüğünde “güçlünün haklı sayıldığı değil, haklının güçlü kılındığı” Adil Bir Dünya’nın kurulması, tüm ezilenlerin kurtuluşu için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız