AK Partili Çalık: Kılıçdaroğlu kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiriyor

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun AK Parti’ye oy veren çiftçilere yönelik sözlerine tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiriyor. Neredeyse her meslek grubuna hakaret etti aslında bu durum CHP’nin özgürlükçü politikalarının da birer söylemden ibaret olduğunun göstergesidir” dedi.

AK Partili Çalık: Kılıçdaroğlu kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiriyor
AK Partili Çalık: Kılıçdaroğlu kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiriyor
GİRİŞ 26.12.2020 07:51 GÜNCELLEME 26.12.2020 07:51

Milletvekili Çalık, Malatya Battalgazi ilçesinde esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Çalık, esnafla bir araya gelmeye özel önem verdiğini belirterek, esnaf ve sanatkarları ülkenin kilit taşı, birlik ve beraberliğin çimentosu olarak gördüğünü ve bu zor günleri de hep birlikte dayanışmayla atlatacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı 1 milyon 239 bin esnafa 5 milyar lira tutarındaki destek açıklamasının esnafta memnuniyet oluşturduğunu ifade eden Çalık, yeni yılın ilk üç ayında işyerleri kira olan büyükşehirdeki esnafa toplam 2 bin 250 lira, diğer illerde de toplamda bin 500 lira kira desteği ödeneceğini kaydetti.
"KUTUPLAŞTIRICI NEFRET DİLİYLE SİYASET OLMAZ"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti’ye oy veren çiftçilere yönelik, “Hala AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak.” sözlerine ilişkin, “Kendisi gibi düşünmeyen kesimleri ötekileştiren Kemal Kılıçdaroğlu, kimi zaman sanatçıları kimi zaman yargı mensuplarını kimi zaman da medya kuruluşlarına ağır sözler sarf etmişti. Geçtiğimiz ay partimize oy veren öğretmenler için, ‘Hala iktidarı destekleyen öğretmene ben öğretmen demem. Böyle öğretmen olmaz’ ifadelerini kullanmıştı. Şimdi de çiftçilerimizi hedef alarak, “AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak” diyor. Ötekileştirme de kimse Kılıçdaroğlu’nun eline su dökemez. Böyle toplumu bölen, kutuplaştırıcı nefret diliyle siyaset olmaz. Bu aynı zamanda CHP’nin özgürlükçü politikalarının da birer söylemden ibaret olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
"BAĞIMSIZLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİRİLERİ KILIÇDAROĞLU'NA ÖĞRETSİN"


Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararının ardından yaptığı değerlendirmeye ilişkin de konuşan Çalık, “O değerlendirme aslında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne kadar  tutarsız biri olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bir insan kendisiyle daha ne kadar çelişebilir? Hem “Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyecek hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin teröristlerin serbest bırakılması talebine uymuyor diye bağımsız devletin başkanına laf söyleyecek, çıkışacak. Bağımsızlığın ne demek olduğunu birileri Kemal Kılıçdaroğlu’na öğretsin” dedi.

"BUNLARIN ASIL DERTLERİ YENEMEDİKLERİ BU MİLLETİN KENDİSİDİR"


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'diktatör' sözlerine ilişkin de konuşan Çalık, “Özgür Özel diktatör arıyorsa 10 seçim kaybeden ve koltuğundan kalkmayan liderine baksın. Milletimizin destekleriyle 18 yılda 6 genel seçim, 4 yerel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı ve 3 halk oylamasını kazanan partimizin lideri, milletin adamı Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ yakıştırması yapmak en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Bunların asıl dertleri yenemedikleri bu milletin kendisidir. Bunların ki siyaset değil milletin iradesine düşmanlıktır. Çünkü bu millete azıcık saygıları varsa, bu milletin yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçtiği bir lidere saygı duymak zorundalar” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!