Şentop'tan Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy mesajı!

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Atatürk’ün Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından iki mesaj yayımladı.

Şentop'tan Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy mesajı!
Şentop'tan Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy mesajı!
GİRİŞ 27.12.2020 13:47 GÜNCELLEME 27.12.2020 13:47

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının önemli adımlarından biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101. yıl dönümü vesilesiyle istiklal mücadelemizin kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla da anma mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında, Ersoy'u rahmet ve minnetle andığını belirterek, "İstiklalimizi kalbinin derinliklerinden hisseden ve ölümsüz şiiriyle dile getiren, dünyanın en güzel marşının şairi, Gazi Meclisimizin milletvekillerinden merhum Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 84. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şentop, 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" ilan edildiğini anımsatarak, "İstiklal Marşı Yılı ilan ettiğimiz 2021 yılında Mehmet Akif'i başta İstiklal Marşı olmak üzere, eserleri ve örnek hayatı ile gerektiği gibi anlamaya çalışacağız. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi