Bakan Gül yazı işleri ve idari işler müdürleriyle bir araya geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliyelerde görev yapan yazı işleri ve idari işler müdürleri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Burada çalışanların taleplerini dinleyen ve notlar alan Bakan Gül, personele adliyedeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

GİRİŞ 07.01.2021 15:57 GÜNCELLEME 07.01.2021 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet kurumlarında görev yapmanın çok önemli ve ağır bir sorumluluk gerektirdiğini belirten Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız ve yapacağımız düzenlemelerin altında yatan temel beklenti, adalete erişimin güçlendirilmesidir. Adalet teşkilatımızın değerli mensupları olarak bu konuda üstün bir gayret ve hassasiyet gösterdiğinizi biliyorum. Gerçekten büyük bir fedakârlıkla çalışan idarecilerimize ve personelimize buradan selamlarımı, muhabbetlerimi gönderiyorum.”

 

 


“ADALETİN ÖZNESİ İNSANDIR”

 

 

Adalet Bakanı Gül, insanların adaletle buluşma noktalarının adliyeler olduğuna dikkat çekerek, adliye çalışanlarının adalet kapısını açan ilk kişiler olduğunu vurguladı. Gül, konuşmasına şöyle devam etti: “Devletin temeli adalettir, adaletin temeli ise insandır, insan hak ve onurudur. Bu, bizim için bilinmeyen veya yeni öğrenilmiş bir ders de değildir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın öğüdü tam da bu gerçeğe ışık tutmaktadır. Ancak insan hak ve onurunu gözeterek adaleti güçlendirebiliriz, koruyup geliştirebiliriz. Adaletin konusu da öznesi de insandır.”

“PERSONELİN İHTİYAÇLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuşmasında adalet hizmetlerinin hukuka uygun işlemesinin teminatı olan personelin yargısal işleyişin can damarı olduğunu kaydetti. Gül, “İnsan kaynakları kapasitemizin güçlendirilmesi için çalışmalarımız yeni yılda da hız kesmeden devam edecek. Bu ay sözleşmeli personel ve sürekli işçi alımını duyurup, bu yıl içerisinde göreve başlamalarını sağlayacağız. Sizlerin ihtiyaç ve beklentilerinizi dikkate alan bir personel rejimini önemsiyoruz.”

Salgınla mücadele kapsamında adliyelerde önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Gül, bu tedbirlerin titizlikle uygulayan adalet teşkilatı çalışanlarına teşekkür etti.

Adliyelerde görev yapan müdürler de ilk defa bir adalet bakanının çalışanlarla bir araya geldiğini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi.

 

YORUMLAR 1
  • Zulmün diğer adı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ravza kavakçı'ya mahkemede verilen karar hem hakaret hem alay edici bir tavır garip olan ise diper mahkemenin yayın yasağı isteğini kabul etmesidir hsk ve bakanlık seyrediyor mu ne yapıyorlar acaba yirmi yıldır olduğu gibi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira