AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde Cumhurbaşkanı' açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi.

AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki
GİRİŞ 11.01.2021 14:07 GÜNCELLEME 11.01.2021 14:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AK Partili Çelik'in açıklamaları şöyle;

Cumhurbaşkanımızdan “sözde Cumhurbaşkanı” şeklinde bahsedenlerin yanlışlarını düzeltmeleri ve özür dilemeleri gerekirdi. Bunun yerine konuyu saptırıp Cumhurbaşkanımızın “tarafsız” olmadığını söyleyerek yanlışlarını savunmaya devam ediyorlar.

Hala milli egemenlik karşıtlığı yapmaya devam ediyorlar.
Saldırdıkları makam Devletimizi ve milletimizi temsil etmektedir.

“Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına aittir.
Cumhurbaşkanı, Devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder.”

Bu temsil makamına “sözde Cumhurbaşkanı” demek, demokratik olmayan rejim arzu etmektir.

Milletin iradesiyle onaylanmış Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve partili Cumhurbaşkanlığına karşı “siyasi muhalefet” üretmek adına demokrasimize karşı “husumet siyaseti” üretiyorlar. Bu demokratik muhalefet değildir, husumet üretme siyasetidir.

Yine siyasi muhalefet yapmakla, demokratik olmayan bir zihniyeti dayatmak arasındaki farkı gözetmeden konuşuyorlar. Cumhurbaşkanımız milletimizin hiçbir kesimini diğerinden ayırmadan, ülkemizin hiç bir yerini diğerinden üstün ya da aşağıda saymadan görev yapmaktadır.

Demokrasiye düşmanlık etmek, millete kötülük etmektir. Demokratik hukuk devletinin meşru makam ve mekanizmalarını hedef almak demokratik bir siyasi muhalefet biçimi değildir. Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demek ancak darbeci zihniyetin bir ürünüdür.

Muhalefet yapmak başka husumet üretmek başkadır. Seçimle iş başına gelen iradenin meşruiyetine saldırmak milletin kazanımlarına saldırmaktır.

YORUMLAR 3
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlu sözde Türktür. normaldir der... pkk ya özerlik de verir. vatanlarını savunuırklen pkk ya destek verir. demokrasi var canım. pkk nıjn varlığı TC den daha öncelikli bu zihinue tiçin...
    Cevapla
  • vatan millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeslerim boyleleri dis guclerin elleri kollaridir. hicbir zaman Turk milletinin ve devletinin yaninda olmayacaklar bu benim gorusum.ABD ve musluman olmayanin kardesleridir bunlar bas ortumuzden tutup ezanimiza kadar dil uzatirlar.ALLAHim sizleri bildigi gibi yapsin.
    Cevapla
  • alidai 3 yıl önce Şikayet Et
    bence hükümet sisteminin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi olmamalıydı Devlet Başkanlığı gibi vs olmalıydı çünkü muhalefet o denli bilgisizlik mi diyeyim aleni kasıt mı diyeyim hala Cumhurbaşkanlığı makamını parlamenter sistemdeki makam gibi görüp ona göre sağa sola sataşıyorlar ve başkanlık sistemini içlerine sindirip hazmedemiyorlar gerçi onlar için sistem fark etmiyor yürütmenin adı ne olursa olsun başında Reis varsa esas ona iğreti oldukları için içerdeki düşmanlıklara dışarıdaki düşmanlar da içerdekilere omuz verince kendilerinde her türlü hakareti mübah görüyorlar tarih boyu bunlar kadar saygısız ve üslupsuz siyaset yapan siyasi partiler olmamıştı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!