AK Parti'den ittifak açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ittifak söylentileri ve Asiltürk ziyaretine ilişkin, " Türkiye'nin sorunlarının çözümünde bir takım çözüm ortaklıkları oluşturmak istemesi son derece doğal" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den  ittifak açıklaması
AK Parti'den ittifak açıklaması
GİRİŞ 15.01.2021 11:32 GÜNCELLEME 15.01.2021 12:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

NTV'de canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal şunları söyledi;

 

 

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE VE AŞI ÇALIŞMALARI

"Önümüzdeki günlerde yeni doz aşılar gelmeye başlayacak. Biz Cumhurbaşkanına eşlik ettik, aşı yaptırmadık. MKYK üyelerimizden sırası gelen 3 doktor ve 2 eczacı arkadaşımız aşı oldu.

 

 

WHATSAPP TARTIŞMASI

Burada asıl konu sizin bir reklam haline gelmeniz. Cambridge Analytica olayında olduğu gibi verilerimizin manipülasyon ya da reklam amaçlı kullanılması açısından bizim önemli.

Uzun süredir tartıştığımız bir egemenlik durumu da söz konusu. WhatsApp'ın yaklaşımı insanları rahatsız etti.

Kendi hukuklarını oluşturma eğilimi içerisinde olduğunu görüyoruz. Devletlerin egemenlik hakları siber dünyada da geçerlidir. Önümüzdeki günlerde bu konu daha çok tartışılacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'SÖZDE CUMHURBAŞKANI' İFADESİ

'Sözde Cumhurbaşkanı' ifadesi bu millete hakarettir.

Siyasetçi olarak milletin önüne çıkıp siyasetinizi yaparsanız. Siyaset kurumu son derece kıymetlidir.

Vatandaşlar sandıkta siyasi iradesini emanet olarak sandıkta verirler. 50+1'i alan millet adına, millet iradesini devlet yönetimine yansıtır.

Milletin seçtiği partili bir Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olmuşsa, millet adına devleti yönetecektir. Buradaki tarafsızlık hukuki bir tarafsızlıktır. Cumhurbaşkanı hukuki olarak tarafsızdır. 

Muhalefetimizin temel sorunu şu, CHP her gün oluşturduğu suni gündemlerle Türkiye'nin enerjisini tüketiyor. Bizim işimiz CHP'nin günlük oluşturduğu yalanlara cevap vermekle geçiyor. Kemal Kılıçdaroğlu bir resim paylaşıyor, sizin verdiğiniz cevaplar ilgilenmiyor. Suni gündem arayacaksak buradaki suni gündem Kılıçdaroğlu ve CHP'nin oluşturduğu gündemdir. Bizim AK Parti olarak çok pozitif bir gündemimiz var.

Türkiye pandemi sürecinde salgınla en iyi mücadele eden 5 ülkeden bir tanesi. Türkiye'nin bu süreçten pozitif ayrışmasıyla ilgileniyoruz."

ERDOĞAN'IN ASİLTÜRK ZİYARETİ

Koalisyonlarla ittifaklar arasında bir fark var. Koalisyonlar seçimden sonra bir zorunluluk ortaya çıkar, ittifaklar seçim öncesi tercihlerdir. Cumhur İttifakı bir millet mutabakatıdır. İYİ Parti ve Saadet geleneğinde devlet meşruiyeti sorgulanmaz. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde bir takım çözüm ortaklıkları oluşturmak istemesi son derece doğal. Cumhurbaşkanımızın daha önce kullandığı bir Türkiye İttifakı ifadesi vardı. Siyaset üstü meselelerde Türkiye'nin yanında duran herkesle AK Parti konuşur. Demokrasinin güzel tarafı şudur; Meşruiyet zemininde her şey konuşulur. 

ÖZDAĞ'IN İHRAÇ KARARININ İPTALİ

Kendi milletvekili, kendi il başkanıyla ilgili açıklama yapıyor bununla ilgili yargı karar veriyor. Hakim ve savcılara güveniyorlar mı, güvenmiyorlar mı ona karar versinler. Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır. 

MHP'NİN SEÇİM SİSTEMİ ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin güzel yanı şu; Adeta bir organizasyon gibi kendisini yenileyebilen bir özelliğe sahip. Siyasal sistemin doğaları gereği toplumsal ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte olması, kendini yenileyebilmesi gerekir.

Türk siyasetinin durumuna göre buna karar verecek olan A partisi yada B partisi değil. Bence bunları konuşmak ve değerlendirmek lazım. Biz sistemin birinci yolu dolduğunda sistemi değerlendirdik.

Sistemin kurduğu ilişkiyi zaman içerisinde değerlendiriyoruz. Ortaya çıkan ihtiyaçları da paylaşıyoruz. Böyle bir ihtiyaç görüldüğünde tabii ki bunlar konuşulur, tartışılır değerlendirilir. Bu sistemde 'millete rağmen' hiçbir şey olmaz. Parlamenter sistemde her şey 'millete rağmen' oluyordu."

YORUMLAR 20
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakında Ak parti MHP BBP Yeniden Refah Partisi Saadet Partisi DSP olmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletimizin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu ise kasetle gelmiş Sözde CHP genel başkanıdır .
    Cevapla
  • Muzaffer2 3 yıl önce Şikayet Et
    ... dört kişilik bir ailenin istisnasız fakirlik sınırı altında olmayan en az 5 bin tl lik bir gelire sahip olması... ilkelerimiz bu ve benzerleridir. İster chp ister akp olsun bu ilkelerde ittifak yaparız. Tabi gönlümüz istiyor ki bunu ak partili kardeşlerimizle yapalım inşllh.
    Cevapla
  • akıl fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dediklerini CHP-HDP ittifakına yancı olarak girerek başaracağınızı mı sanıyorsunuz? CHP nin çokta umurundaydı fakirlik sınırı. Sizi kullandıklarını anlamayacak kadar saf mısınız?
    Cevapla
  • Muzaffer1 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir saadet partili olarak bakanlık, milletvekilliği makamlar istemiyoruz. Bunların hepsi araçtır. Faizsiz adil ekonomik düzen, d-8 lerin hakim unsur yapılması, ahlaki ve manevi tahribatı önleyecek medya denetim mekanizması kurulması, elde ettiğimiz kazanımların yüzyıllar boyu sürdürülebilmesi için ahlak ve maneviyatı önceleyen şuurlu idealist gençler yetiştiren eğitim sisteminin kurulması, her türlü rant düzeninin sonlandırılması...
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş 1975'ten beri Milli Görüşçü bir insan olarak sana soruyorum, dinen Allah'an doğru söyle bunları müttefikleriniz CHP ve HDP ile birlikte mi gerçekleştireceğinize inanıyorsunuz?
    Cevapla
  • 1 milyonluk sorular 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarına lafım yok fakat bunun çözümü CHP ile ittifak yapmakmıdır ? 28 Şubat'ı yapanlar CHP zihniyeti ve aynı görüşü savunanlar değilmidir ? CHP'nin kirli, faşist geçmişi ortadadır . Bu sistemi kuran kimdir ? Öyle ha deyince değişecek bir düzenmidir bu ? 28 Şubat; bu düzeni savunmak ve devam ettirmek için yapılmıştır.
    Cevapla
  • Necip 3 yıl önce Şikayet Et
    saadet işi olursa bizim ittifak 70% - 80% bandında demedi demeyin
    Cevapla
  • Ömer Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçma uçma. Saadetin oyu %1 bile değil bu bir. İkincisi İP gelse bile 11 puan. 52+11+1=63 olur ne 70 ne 80. Zaten chp+hdp= 25+11=36 olur. Ve din gibi inanıyorlar batıl davalarına.
    Cevapla
  • HAYY 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman tek çözüm onlardadır tek ve en doğru müslümanlar onlardır kendilerinden nefret ettirdiler . Erdoğan doğru yapsa bile kendileri yapmadığı ya da yapamadığı için desteklemezler Mavi Marmara onlar yüzünden oldu, Davostaki One Munite olayında bile Reisi desteklemediler bir de en önemlisi güya Faiz hassasiyeti üzerinden Reisi yıpratarak dini de en etkili şekilde sui istimal ederek kullanırlar Vehhabi bir tavır içerisinde olan kısa görüşlü kişiler nefret ediyorum bu saadetçi kibir kutularından CHP nin yalakası yalaması, İmanın en büyük alameti Allahın dostuna dost düşmanına düşmanına düşman olmaktır ey saadet siz Allahın düşmanı Chp nin dostu oldunuz yazzzıklar olsun tüh sizin ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi