'Akşener yeni ittifak peşinde' iddiası

Millet İttifakı'na HDP'nin gizli desteğinin artık iyice ortaya çıkması, rahatsızlığa sebep oldu. İyi Parti lideri Akşener'in Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile yeni bir ittifak oluşturabilmek için zemin aradığı belirtiliyor.

'Akşener yeni ittifak peşinde' iddiası
'Akşener yeni ittifak peşinde' iddiası
GİRİŞ 19.01.2021 08:11 GÜNCELLEME 19.01.2021 08:16
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda sular durulmuyor. Millet İttifakı’na HDP’nin el altından destek verdiğinin ortaya çıkması, İyi Parti ve Saadet Partisi tabanında rahatsızlığa yol açmıştı. HDP’nin son dönemde yaptığı açıklamalarla ittifaka mesaj verdiği değerlendirilirken bu durumun özellikle İyi Parti’de HDP’ye karşı olan tepkiyi alevlendirdiği belirtildi.

İYİ PARTİ YENİ ARAYIŞTA

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ mesajı vermesinin ardından tartışmalarının yaşandığı Millet İttifakı’nda İyi Parti’nin yeni bir arayışta olduğu ifade ediliyor.   

HDP DEVRE DIŞI MI KALACAK?

Kulislerde, parti tabanındaki rahatsızlığa kayıtsız kalmayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni bir ittifak peşinde olduğu konuşuluyor. Akşener’in; İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile yeni bir ittifak oluşturmak istediği iddia ediliyor. Akşener’in yeni ittifakın merkezinde yer alıp kontrolü ele geçirdikten sonra CHP’yi de ittifaka davet edebileceği, yeni yapıda sadece HDP’yi devre dışı bırakmak düşüncesinde olduğu belirtiliyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 109
  • @@@@@ 3 yıl önce Şikayet Et
    onlar da bunu yapabilecek kapasite yok.... alışmışlar batıdan ondan bundan emir almaya
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadın matematik hesabından haberi var mı acaba? 0,5+0,2+0,4=? Bozdur bozdur harca.
    Cevapla
  • miii 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bir hedefi de chpden ayrılacak muharremin ve sarıgülün partilerini ittifaka almak. Onlar chp ile ittifak yapmayıp bunla yapınca chpnin oyu ne olacak görmek lazım. Akşener dimyata pirine giderken evdeki bulgurdan olabilir. İpin başında kalabilecek mi bakalım.
    Cevapla
  • kalkan 3 yıl önce Şikayet Et
    geçen sefer oy veren vatandaşlar senin gibi düşünmüyor olabilir.
    Cevapla
  • Sel 3 yıl önce Şikayet Et
    HDP ile dirsek temasi ortaya cikmaya basladi bunlarin hepsi nasil bir vatan seven partiler anlamis degilim onune gelen parti kuruyor hayret memleketin haline.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!