TBMM Başkanı Şentop aşı oldu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Şehir Hastanesi'nde COVID-19 aşısı yaptırdı.

TBMM Başkanı Şentop aşı oldu
TBMM Başkanı Şentop aşı oldu
GİRİŞ 20.01.2021 11:07 GÜNCELLEME 21.01.2021 10:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Şehir Hastanesi'nde COVID-19 aşısı yaptırdı.

Şentop "Şu ana kadar bir milyona yakın vatandaşımız ilk doz aşısını oldu. Ben de bugün aşı oldum. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim kapsamında, kendilerini ve yakınlarını, dostlarını daha iyi koruyabilmek için, bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum." dedi.

Doktorlarımızın tavsiyelerine, ikazlarına da riayet etsinler. Tabi Türkiye hızlı bir şekilde aşılama kampanyasını sürdürüyor. İnşallah çok kısa zaman içerisinde ikinci tertip bir grup aşı daha gelecek” şeklinde konuştu.

HERKESE AŞI OLMASINI TAVSİYE EDİYORUM

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği takvim dahilinde aşılamaların devam edeceğini hatırlatan TBMM Başkanı Şentop, “Planladığı şekilde, mümkün olduğu kadar fazla vatandaşımızı aşılayarak bu salgını kontrol altına almaya gayret edeceğiz.

Ben herkese de aşıyı tavsiye ediyorum. Yapılan çalışmalar aşının faydalı olduğunu gösteriyor. Hem şahsın kendisinin korunması bakımından önemli. Hem de hastalanması halinde, bu hastalığı başkalarına, başta yakınları olmak üzere, yayması söz konusu olduğundan, onları korumak, etrafımızdakileri yakınlarımızı korumak bakımından bu aşı ve aşılanma önemli.

Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim çerçevesinde bütün vatandaşlarımız, mutlaka aşı olmalıdır. Bunu buradan tavsiye ediyorum” diye konuştu.

TBMM'DE 4 VEKİLDEN BİRİ KORONA GEÇİRDİ

Mecliste Covid-19’a yakalanan vekil sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı Şentop, “Milletvekilleri ile ilgili bir husus söyleyeyim. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bir programlaması var.

Yeni tertip aşılar geldikten sonra belki daha net bir takvim ortaya çıkar. Yalnız şunu söyleyeyim; milletvekilleri arasında, Türkiye’deki genel salgına oranla 10 kata yakın yükseklikte hastalığa yakalanma ve vak’a durumu var.

Türkiye genelinde dün itibariyle açıklanan toplam vak’a sayısı, aşağı yukarı nüfusun yüzde 2.89’una tekabül ediyor. Mecliste 584 milletvekili var. Resmi olarak bize gelen verilere göre, 142 milletvekilinde vaka tespiti yapılmış. Bu arkadaşlarımızın önemli bir kısmı hafif geçirdi. Ama çok ağır olarak geçirenleri siz de takip ediyorsunuz. Bunun milletvekilleri içerisindeki oranına bakarsak yüzde 24.3 oranında.

"VEKİLLER DAHA RİSKLİ DURUMDA"

Arkadaşlarımız hem mecliste yoğun ve yakın çalışma mecburiyeti içerisinde hem de seçim bölgelerinde çalışmalar yürütüyorlar. Oralardan almış oldukları virüsü mecliste diğer milletvekillerine taşıma ihtimali de var. Bu bakımdan böyle bir çalışmada milletvekillerinin de bu tablo ve oranlar dikkate alındığında; öncelikle, önümüzdeki hafta da çalışmalar başlayacak, aşılanması gerekenler arasında olmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca milletvekilleri dışında diğer meclis personellerinin de aşılanması konusuna değinen Şentop, “Bizim düşüncemiz, milletvekilleri ile özellikle genel kurul çalışmalarıyla yakın irtibat içerisinde olan personel için de aynı şekilde bir öncelik durumu olmasında fayda var diye düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR 3
  • Tucay. 3 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel olmuş.şifa olur inşaAllah
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    86 yaşındaki anamıza babamızada MHRS sıranı bekle uyarısı gelsin. Aferin size
    Cevapla
  • Adana'daki Gonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi şikayet etmeyin be kardeşim. Adamlar vatandaşından önce aşı oluyor ki örnek teşkil etsin diye. Sizin gibilere hiçbir şey yaramıyor vallahi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır