Kılıçdaroğlu'ndan anayasa kararı: ‘Anayasa masasına oturmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa çalışmalarına ilişkin son sözünü söyledi ve “AK Parti ile anayasa masasına oturmayız” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan anayasa kararı: ‘Anayasa masasına oturmayacağız’
Kılıçdaroğlu'ndan anayasa kararı: ‘Anayasa masasına oturmayacağız’
GİRİŞ 27.02.2021 14:44 GÜNCELLEME 27.02.2021 14:46
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri Önder İşleyen, İlknur Başer, Gizem Gül Kürekçi ve MYK üyesi Mehmet Soğancı ile Genel Merkez’de görüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, iktidarın yeni anayasa önerisi görüşüldü. 

AK PARTİ İLE MASAYA OTURMAYIZ

Kılıçdaroğlu  Türkiye’nin demokratik standartlarını daha da ileri götürecek, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi inşa edecek yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, iktidarla anayasa masasına oturmayacaklarını dile getirerek, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili “AK Parti ile birlikte veya onların önerdiği herhangi bir anayasa çalışmasında olmamız mümkün değil. Bu AK Parti ile anayasa yapılmayacağının biz de farkındayız” dedi. Türkiye’nin gerçek gündeminin, işsizlik, pahalılık ve ekonomik sorunlar olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, yeni anayasadan önce bu sorunların çözülmesi gerektiğini belirtti.

Hürriyet

YORUMLAR 97
  • Topçu 3 yıl önce Şikayet Et
    Pete tınladık. Olmaman olmandan daha hayırlı. Zaten fikir üretecek halin de yok ya. Sırf onun korkusu senin ki. Yoksa koşa koşa gelirsinde cesaretin yok gelmeye.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    anayasanın değismez maddelerini sözde anayasa taslagı ile hdpkk iyi sp ile taslak hazırlayıp doguda hdpye öz yönetim vererek Türkiyenin üniter yapısını yıkmayı taahhut edersin Ey kilicdaroglu.bu ülke bu kadar hainliği kaldırmaz.
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    sen git hdpkk ve pensilvanya ve çakmacılarla otur.
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    kandil mi izin vermedi ?. aslanlar sofrasında senin ne işin var.yakışmazsında.sen ancak kandildeki çakalların sofrasında yer bulabilirsin.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan ile KK' nu değiştirelim o daha az zarar verebilir.Ama ermeniler bitr.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi