Destici'den '14 Mart Tıp Bayramı' mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yaşadığımız günler, insanlık var oldukça hiç unutulmayacak. Bu günlerin, ülkemizde ve tüm dünyada, sağlık çalışanlarının gösterdiği insan üstü gayret ve fedakarlıkla birlikte hatırlanacağına inanıyorum" dedi.

 Destici'den '14 Mart Tıp Bayramı' mesajı
Destici'den '14 Mart Tıp Bayramı' mesajı
GİRİŞ 14.03.2021 09:52 GÜNCELLEME 14.03.2021 09:52

BBP lideri Destici, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, olağanüstü şartlardan geçilen bir dönemin yaşandığını bildirdi. Destici, pandeminin, tüm dünyada kitlesel ölümlere neden olduğunu, sosyal hayatı ve ekonomileri etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aşının kullanılmaya başlamasıyla, normal hayata dönüş yolunda önemli bir adım atıldı ve geleceğe, bu zor günleri atlatacağımıza dair umutlarımızı korumaya devam ediyoruz. Tekrar ve kararlılıkla ifade etmek istiyorum: Bu dönemin kahramanları sağlık çalışanlarımızdır. Yaşadığımız günler, insanlık var oldukça hiç unutulmayacak. Bu günlerin, ülkemizde ve tüm dünyada, sağlık çalışanlarının gösterdiği insan üstü gayret ve fedakarlıkla birlikte hatırlanacağına inanıyorum. 14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle, ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, 1919 yılından beri ülkemizde 'Tıp Bayramı' olarak kutlanıyor. Bu vesileyle, sağlık çalışanlarımızın bayramlarını kutluyor, onlara çok şey borçlu olduğumuzun milletimiz tarafından hiçbir zaman unutulmaması dileklerimle, görevleri başında ve pandemi sürecinde kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...