Devlet Bahçeli'den CHP ve İYİ Parti'ye çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları konusunda CHP ve İYİ Parti'ye çağrıda bulundu, "Gelin bu sürece destek verin" dedi.

GİRİŞ 20.04.2021 11:19 GÜNCELLEME 20.04.2021 12:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli,  "Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, Mehmetlerimize kast eden, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının Gazi Meclis’te yeri olamaz, demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz. TBMM'de eşkıyanın hükmü değil milletin hükmü geçerlidir." dedi. Bahçeli yeni anayasa çalışmaları konusunda CHP ve İYİ Parti'ye çağrıda bulundu, "Gelin bu sürece destek verin" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle

"Önümüzdeki cuma göre TBMM'nin 101'inci açılış yıldönümünü kutlayacağız. 23 Nisan 1920 Cuma günü Ulus'taki Taş Bina'da Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Belirlenen mebuslar Ankara'da toplandı. İşgale, istilaya, ihanete karşı ilk Meclis'in eşsiz iradesiyle direnilmiştir. Kurucu kahramanlar milli iradenin özlemlerinden kopmamıştır. İlk Meclis, ordular kurup ordular yönetmiş, vatandan düşmanı söküp atmıştır.

Mondros Ateşkes anlaşması imparatorluğumuzun teslim belgesiydi. Osmanlı İmparatorluğu 1'inci Dünya Savaşı'ndan çıktığında 1 milyon kilometrekare toprağını kaybetmiş, bağımsızlık da elden çıkmıştı. Vatan coğrafyası ateş altına alınmıştı. İlk Meclis Anadolu bozkırından bir güneş gibi parladı. Ulus'ta tadilatı tamamlanmamış Taş Bina'da toplumun her kesiminden ortak paydaları vatanseverlik olan mebuslar bir araya geldi İlk meclisin mebusları 8 ay maaş alamamıştı. 1 yıl sonra da aldıkları maaşların yüzde 20'sini bütçe açığını kapatmak için devlete vermişlerdi. 
 

22 dokunulmazlık dosyası Meclis'te


GÜÇ SİZLERDE SAKLI

23 Nisan 1920 tarihi elbette ki 3 yıl sonra varlığını tüm dünyaya ilan edecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve hukuki altyapısının hazırlandığı bir gündür. TBMM'nin açılması aziz milletimizin bağımsızlığına yönelmiş olan gelişmeler karşısında neleri göze alacağının da emsalsiz örneğini teşkil etmiştir. Türkiye'nin yükselişi sorunlara yalnızca Ankara'dan bakan ayrışmayı değil, birleşmeyi hedefleyen kolektif şuurla mümkündür. Dün olduğu gibi bugün de kardeşliğimize musallat olan gelişmeler karşısında duracak güç siz muhterem milletvekillerinin iradesinde saklıdır. 

MECLİS'TE YER ALAMAZLAR
 

TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadele teşvik edici ve kamçılayıcı bir işlev görecektir.Hiçbir bölücü odağın, terörizme yardım ve yataklık yapan hiçbir menfur oluşumun, Mehmetlerimize kast eden, vatan evlatlarına kurşun sıkan hiçbir hain örgüt uzantısının Gazi Meclis’te yeri olamaz, demokrasi adına söyleyecek tek bir sözleri dahi bulunamaz. TBMM'de eşkıyanın hükmü değil milletin hükmü geçerlidir. Bu tarihi ve milli kararlılığa herkesin riayeti samimi dileğimdir.

Bu kutlu günün çocuklarımıza armağan edilmesinin en önemli nedeni budur. Milletimiz yeni nesillerle varlığını sürdürecektir. Bu vesileyle sevgili çocuklarımızın, bütün çocukların bayramını şimdiden kutluyorum, mutluluk diliyorum.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

1921 Teşkilat-i Esasiye kanunun üzerinden 100 yıl geçmiş olsa da yeni anayasa çalışmaları hiç sonlanmamıştır. Türkiye'nin yepyeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu görmek ve bunun da gereğini yapmak lazımdır. Yalın ve anlaşılır, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bizi yansıtan, gerekçeleriyle gerçekleri yakalamış bir anayasayla Cumhuriyetimizin 100.yıldönümüzü kucaklamamız tarihi bir görevdir.



BU HEDEFTEN KAÇANLARI TARİH AFFETMEZ

Yeni anayasa hedefi aynı zamanda Türk milletinin hedefidir. Bu hedeften kaçanları tarih affetmeyecektir. İç ve dış işgal çetesine karşı diri ve uyanık olmalıyız. Siyasi partilerden mesleki ve sivil toplum kuruluşlarından yeni anayasaya karşı çıkan henüz görülmemiştir. Herkes darbe anayasasının rahatsızlığını dile getirmektedir. O halde bazı siyasilerin sudan sebeplerle oyunbozanlık yapmaları tutarsızlık değil de nedir!

PARLAMENTER SİSTEM DENEMİŞ VE DİBİ BOYLAMIŞTIR

Parlamenter sistem denenmiş ve dibi boylamıştır. Müstesna bir reform yapılmış, ve bir sistem uygulanmaya başlanmıştır. Türk tipi başkanlık sistemine karşı çıkmak, karalama yarışına girmek eğer cehalet değilse işbirlikçiliktir. Yürürlülükteki yönetim sistemiyle çatışmayan ve çelişmeyen bir anayasa refah düzeyine katkı sağlayacaktır. 

CHP VE İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI

MHP yeni anayasa vizyonunu kavramış ve kararlılıkla çalışmaya koyulmuştur. Allah’ın izniyle yakın bir tarihte çalışmalarımız nihayete erecek, ortak akılla ve Cumhur İttifakı’nın ortak iradesiyle milletimizin şanına, şöhretine, vasfına, vakarına, varlığına müstahak bir anayasa hazırlık süreci inşallah tamamlanmış olacaktır. CHP'ye sesleniyorum gelin siz de bu sürece destek verin. El birliğiyle darbe anayasasından milleti kurtaralım. Gelin mağlubiyet yaşamayın.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Türkiye bugün dört bir taraftan sıkıştırılmak, çembere alınmak istenmektedir. ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermekten vazgeçip İngiltere'nin devreye girmesi bölgenin her türlü ihtimale açık olduğu görülmektedir. Ukrayna ile Rusya arasında çıkacak olası savaş kuşkusuz felakettir. Akdeniz'de Yunanistan çirkin bir senaryo dahilinde tahrik kampanyasını yoğunlaştırmaktadır.
 

Bir Yunan-Fransız oyunu! Meğer her şey planlanmış: Eş zamanlı kriz


DENDİAS-ÇAVUŞOĞLU ORTAK BASIN TOPLANTISI

Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın sergilediği ifadeleri Türkiye'ye kriz çıkarmak üzere özel olarak gönderildiğini ortaya çıkarmaktır. Sayın Çavuşoğlu'nu yürekten tebrik ediyorum. Talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı sunuyorum. Yunan Bakan sert kayaya çarpmış, Türk pençesini yemiştir.

Akdeniz'in güvenliğini tehdit eden yegane ülke Yunanistan'dır.

Lozan Anlaşması çiğnenmektedir. Soydaşlarımız asla yalnız, çaresiz değildir, asla sahipsiz değildir. Görüldüğü kadarıyla Yunanistan tarihten hiç ders almamıştır. Bu küçücük ülke sanıyorum hafızasından çıkarmıştır. Densiz Dendias ve destursuz Miçotakis'e birilerinin tek tek anlatması iyi olacaktır. Yunanistan aklını başına almazsa değil kulağından bu gidişle boynundan olacaktır. 

YORUMLAR 30
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir anayasa gerekli de olabilir ama hem zillet ittifakı deyip hem de masaya davet edince inandırıcı bir çağrı olabilir mi ?
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler TCMB rezervinin bir kısmının pandemi döneminde ekonomi daralmasın diye kullanıldığını çok iyi biliyorlar - piyasaya 500 milyar tl kredi verildi yabancılar borsa ve tahvilden çıktı ihracat yavaşladı - bu dönemde döviz patlamasın diye TCMB 6.82 seviyesinden piyasalara dolar sattı. ve ekonomi küçülmedi az da olsa büyüdü - 2021 e de hızlı başladı - CHP nin esas kızdığı bu - nasıl oldu da Türk ekonomisi batmadı tüm umutları yok oldu kudurdular
    Cevapla
  • Gelin bir Olalim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bahçeli çok dogru bir imajda bulunmuštur muhalefetin bu teklifi ciddiye alip her konuda Cumhur ittifakina destek olmasi kaçinilmazdir sonuç itibariyle mesele ülke meselesidir gavurun bizi yönlendirmesine müsade etmeyelim.CHP ninde aklini bašina alip milli duruš sergilemesinin zamani gelmištir kafir sana savaš açtigi zaman CHP li veyahut AKP li diye ayirim yapmaz hepsini birden vurur onun içindirki birlik beraberligimizi kafirin vicdanina birakmak deveyi hendek atlatmaya benzer devamli bizi birbirimize çatištirirlar ve gülerler ahmak müslümanlar nasilda birbirlerini yiyorlar zaten bunu hep yaptilar buna müsade etmeyelim gelin bir olalim diri olalim nokta.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Onların yolu belli sayın bahçeli bu yol dikenli onlar giremez onlar dışarı ile ittifak yaptılar terörist lerle iş tuttular.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim size ve sayın cunhurbaskanimiza uzun sağlıklı ömürler versin bu ülkenin sizlere ihtiyacı var! Allah'ım sen bizi kılıçdaroğlu ve avarelerinden koru. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!