Bakan Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: Ben buna izin vermem!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruşturma haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 06.05.2021 22:13 GÜNCELLEME 06.05.2021 22:15
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruşturma haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Soylu, konuyla ilgili şunları söyledi: 

Camilerde ve mezarlık yerlerinde eller arkaya konmaz. Saygı, edep ve terbiyedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, orada belediye başkanı sıfatıyla var. Vatandaş Fatih Sultan Mehmet'e saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Bu bir vatandaşımızın şikayeti. Birçok şikayet var böyle. Başka bir şikayet daha var bunun dışında. O da şu: Terör örgütünün desteklediği siyasi partinin belediye başkanına gidiyorsunuz, suçluyu övüyorsunuz, bu kanunda yok diyorsunuz. Vatandaş onu da şikayet ediyor. Birçok yerden geliyor şikayetler, toplanıyor. Bu şikayetler bize direkt olarak gelir, valilik veya bakanlığa. Diğer şekilde savcılığa suç duyurusu gelir. 

"SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Burada kişiye özel bir durum söz konusu değil. Ve soruşturma söz konusu değil. 

Kimse ayrıcalıklı, imtiyazlı değil. Kimse kendine imtiyazlı alan ortaya koymasın diye, devlet memurları kanunu tam da bu işlerde devlet memurunu korumak için altyapı oluşturmuş. 

Tüm siyasi partilerden belediyeleri inceliyoruz. 

"İZİN VERMEM"

Burada kişisel bir durum yok. Ucuz kahramanlık çıkarılmasın. 

Ben buna soruşturma izni vermem. Belediyeler hakkındakine vermem. Gönül ister yani. 

YORUMLAR 68
  • Yahyahizi, 2 yıl önce Şikayet Et
    @mert , Herkes yapıyor ama sizler görmüyorsunuz.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Rum katil macariosa gösterdigin saygiyi benim Şanlı şerefli Osmanli padişahima göstermiyorsun istanbullu senin nasil bir oyuncu olduğunu görecek...
    Cevapla
  • Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan yahudi mezarina girerkendemi böyle yapiyorsun pontus ekrem...
    Cevapla
  • Meriç 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu benim ülkeme vatanima açik mesajdir ; ben ne sizin tarihinizi nede padişahlarinizi taniyorum diyor ve soydaşlarina atalarina (Pontus) mesaj veriyor bakin elim arkada bunlarin mabedlerine giriyorum hemde pervasizca...
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Aleni saygısızlık var, saygısızlık yapacaksan niye gidiyorsun insanları tahrik ediyorsun, ayrıca birilerine mesaj mı veriyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!