Fatih Erbakan: Acilen TSK öncülüğünde 'Barış Gücü' kurulmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere acilen TSK öncülüğünde 'Barış Gücü' oluşturulmalıdır" dedi.

Fatih Erbakan: Acilen TSK öncülüğünde 'Barış Gücü' kurulmalı
Fatih Erbakan: Acilen TSK öncülüğünde 'Barış Gücü' kurulmalı
GİRİŞ 11.05.2021 16:04 GÜNCELLEME 11.05.2021 16:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olaylarına dünyanın sessiz kaldığını ve harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan vahşetin planlı olduğunu belirten Erbakan, "Şu mübarek ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi resmen terör estiriyor. İsrail'in Gazze'ye yaptığı füze saldırılarında 9'u çocuk 20 kişi şehit oldu. Mescid-i Aksa'ya, Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetli saldırılar 4 gündür devam ediyor. Dünya siyonizmi tarafından atılan bu adım karşısında 50 seneden beri ifade ettiğimiz gibi, tüm İslam alemi olarak yapmamız gereken boş laflar, sözlü kınamalar ve ağlayıp sızlanma yerine, mutlaka fiili adımlar atmak ve yaptırımlar ortaya koymaktır" diye konuştu.

'EN BÜYÜK DESTEĞİ VE KATILIMI TSK SAĞLAMALIDIR'

Erbakan, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden silahsız sivillere gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, "Gün artık konuşma günü değil, icraat günüdür. İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye'nin çağrısıyla acil olarak tekrar toplanmalıdır. Filistin Devleti'nin talebiyle, Filistin Devleti'nin başkenti Kudüs'e yapılan saldırıları sonlandırmak üzere acilen TSK öncülüğünde bir barış gücü oluşturulmalıdır. Bağımsız devletlerin kendi topraklarına yabancı güçleri davet etmesi uluslararası bir haktır ve bu hak Filistin Devleti tarafından acilen kullanılmalıdır. Oluşturulacak Barış Gücü'ne en büyük desteği ve katılımı da TSK sağlamalıdır" dedi.

YORUMLAR 2
  • erbat 2 yıl önce Şikayet Et
    bos konusuyor itraile askeri nerden indirecen indirsen itrail bunu savas sebebi sayar israile savas acmakda bugunun isi degil abd itrailin iti bu sebebden zamani beklemek lazim sikisan itrail nukler bile atar hip bi ulkeninde giki cikmaz bûtün metya elleri de hakli bile cikarirlar
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet asker gönderelim. Böyle uzaktan kınama ile bir yere varılmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”