Meral Akşener, Erdoğan-Netanyahu benzetmesini Sedat Peker'le savundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Netanyahu'ya benzettiği konuşmasının çarpıtıldığını söyleyerek, "Sedat Peker'in videolarına cevap verilemediği için bekle gör yapıldı. Olay Netanyahu ile örtülmek istendi" dedi.

Meral Akşener, Erdoğan-Netanyahu benzetmesini Sedat Peker'le savundu
Meral Akşener, Erdoğan-Netanyahu benzetmesini Sedat Peker'le savundu
GİRİŞ 28.05.2021 11:15 GÜNCELLEME 29.05.2021 09:13
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Burada gündemdeki konuşları değerlendiren Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Netanyahu'ya benzettiği konuşmasının "çarpıtıldığını" söyledi. Bu konuda iktidarı suçlayan Akşener, "Ciddi çarpıttılar. Tamamen Sedat Peker'in videolarına cevap verilemediği için, bekle gör yapıldığı, vatandaş sormaya başladığı için bu problemlerin üzerine örtmek için bir manivela yaptılar. Ben de bunu anladım... Ama aklıma dahi gelmedi" dedi.

BENZETMEYE SEDAT PEKER KALKANI: SÖZLERİM ÇARPITILDI

"Ben grup konuşmamda siyaseti yönetme açısından söyledim. Elinden gelen her şeyi yapan bir anlayış; dış politikayı iç politika malzemesi yapan, seçmeni kutuplaştıran bir algoritma bu. Bütün hedef o koltuktan kalkmamak. Dünyadaki akademi bunu tartışır. Netanyahu ile siyaset yapma biçimlerini benzettim. Bunun bu kadar çarpıtılacağını düşünemedim. Sedat Peker olayları patladı. Bu aile meselesi oldu, biz nasıl bir tutum sergileyeceğimizi bilemedik. Otokrat bir yönetim olarak Netanhayu ile benzettim. Yoksa o bebek katili, Filistin konusu üzerinden ben ona çaktım. Yahu kızabilir, mahkemeye verebilirsiniz, siyasi söz söylersiniz. Ama kalkıp da bunun bir şehirde saldırı haline dönüştürülmesini ben kabul edemem. Ciddi çarpıttılar. Tamamen Sedat Peker'in videolarına cevap verilemediği için, bekle gör yapıldığı, vatandaş sormaya başladığı için bu problemlerin üzerine örtmek için bir manivela yaptılar. Ben de bunu anladım... Ama aklıma dahi gelmedi."

RİZE'DE YAŞANANLAR VE ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Rize'de vatandaşın gösterdiği tepkiyi değerlendiren Akşener, kendisine tepki gösterenlerin "vatandaş" olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri değerlendirdi:

Erdoğan'dan 'Akşener' yorumu: Gereken ders verildi!Erdoğan'dan 'Akşener' yorumu: Gereken ders verildi!

"FETÖ, PKK çok suçlandık. Ben esnaf gezmeye devam ettim. Sonra televizyonlarda görünen şeyler oldu. Ne İkizdere'de ne Çayeli'de vatandaş tepkisi ile karşılaşmadım ben. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı... Rize'nin, Rizelinin, Çayeli, İkizdere'nin yanındaymış gibi gösterilmesini reddediyorum. Ben Trabzon'dan geri döndüm. Çarşamba Sayın Erdoğan'ın konuşması başladı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı, bir konuşma yaptı. Benim böyle bir şeyi anlamlandırmam, bir yere koymam mümkün değil. Ben cinsiyetimden ari, bir vatandaşım, bir siyasetçiyim. Benim de tüm vatandaşların da Cumhurbaşkanı olması gereken bir kişi, hakaret ettirdiniz, üzerine dava açtınız. Cumhurbaşkanı tarafından 'Bu günler iyi günler' tehdit edilmiş olmak bu feci bir şey. 'Gelin Hanım' demesinden rahatsız değilim. Rizeli bir ailenin gelini olmaktan gurur duyuyorum ama orada küçük bir küçümseme var. Cumhurbaşkanları insanların can güvenliğini tehdit eden konuşmalar yapmaz."

Meral Akşener'e vatandaştan HDP ile ittifak tepkisi! Rize ziyaretinde arbede çıktıMeral Akşener'e vatandaştan HDP ile ittifak tepkisi! Rize ziyaretinde arbede çıktı

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Akşener, Küçükkaya'nın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorusuna da cevap verdi.

İYİ Parti lider, "Meral Akşener olarak, bu birlikteliğe zarar verecek bunu bozmaya yönelik adım atmayacağım" dedi.

Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptığı açıklama şöyle:

"Ben mesela kendimle ilgili çok net bir şey söyleyeyim. Şahsi bir hedefe adım atmıyorum, atmayacağım. ortak bir adayla gidilmesinde fayda var. Ama bugünden bunları konuşmanın aradaki birlikteliğe zarar verebileceğini düşündüğüm için, yani seçim zamanı bunun oturulup konuşulması gerekiyor. Daha erken, yeni kurulmuş partiler var, o partilerin adımlarını nasıl atacaklarını görmemiz lazım. Ama ben Meral Akşener olarak, bu birlikteliğe zarar verecek bunu bozmaya yönelik adım atmayacağım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 174
  • misafir41 2 yıl önce Şikayet Et
    cikacagi tv yi de biliyor. korler sagirlar birbirini ağırlar.
    Cevapla
  • Bulut 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana birak devleti yönetmeyi çöp bile emanet etmek icin oy vermem.
    Cevapla
  • O.Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    meral sen ipi başkasinin elinde olan kurulmuş bir el bombasisin
    Cevapla
  • vurucutim 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral tam bir Seytansinnnn
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    fetöcüler onu bu seviyeye getirdi. mersin erdemli ilçesinde mhp gençlik kolları içerisinde kendi adamları devletçi kuruluşlara ve kürt vatandaşlarımızın evine saldırdı. biz bunu unutmadık. sonra Bahçeli konudan haberdar oldu. yürüyüşleri durdurdu. milliyetçi olsaydı hdp ile bir olurmu idi? Türkiye'de sağ-sol ayakları yok, küreselci-ulusalcı ayakları var. uyan türkiyem uyan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?