Kılıçdaroğlu'ndan, kapatılma davasında HDP'ye destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılma davasını değerlendirerek, açılan davayı doğru bulmadığını ifade etti.

GİRİŞ 08.06.2021 14:32 GÜNCELLEME 08.06.2021 15:13
Bu Habere 355 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. HDP'nin kapatılması davası ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, net bir şekilde HDP'nin kapatılmaması gerektiğini savundu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

HDP'NİN KAPATILMA DAVASI HAKKINDA AÇIKLAMA

"Demokrasinin varolduğu ülkede bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet, baskı uyguluyorsa kapatın. Partinin yöneticileri silah alıp ortalıkta dolaşıyorsa kapatın. Ama savcı siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir. Vatandaş sandıkta istediği partiye oy verir. Parti kapatmaya yönelik her eylemi ya da partilerin seçimlere katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Düşünceyi ifadeden korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman bu ülkeye demokrasiye gerçekten getirmiş olursunuz. Demokrasi bütün partiler için olmalı. Parti kapatmaya yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Vatandaş gider oyunu kullanır."

TANK PALET FABRİKASI YALANINI SÜRDÜRDÜ 

"Anayasamızın ikinci maddesi var. Her vatandaşa soruyorum; bu memlekette huzur kaldı mı? Anayasa ne diyor; toplumun huzuru... En baştaki adam bir konuşuyor, millete hakaretler, herkes birbirine düşman kesilmiş. Nerede huzur? Can ve mal güvenliği yok dedim, huzur yoksa siyasi iktidarın tutumundan kaynaklanır. Toplum diken üzerinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrıErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nu böyle yalanlamıştı

'Milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde...' Milli bayramlarımızı kutlayamaz hale geldik, devamlı yasak. Milli Kurtuluş Savaşı'na ihanet edenler baş tacı edildi. 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen bir meczubu devlet ziyaret etti. Hangi milli dayanışma? Milli ordumuzun tank-palet fabrikasını Katar Ordusu'na peşkeş çekmediler mi?"

"ÇÖPLÜK YALANINI" TEKRAR GÜNDEME TAŞIDI

Türkiye laik, sosyal, hukuk devleti mi? Çöp konteynırlarından yiyecek arayanlar var, işsizlik almış başını gidiyor hangi sosyal devlet?

Kılıçdaroğlu'nun 'Çöp' siyasetine Trabzonlu kadından tepki: Hayatları yalanKılıçdaroğlu'nun 'Çöp' yalanı böyle patlamıştı

ŞENTOP’TAN SOYLU’YA MEKTUP TARTIŞMALARI

"Meclis Başkanı'na geçen salı çok ağır konuşmuştum, doğru. Konuşması lazımdı. 600 milletvekilini kimse töhmet altında tutamaz. Meclis Başkanı mektup gönderdi, '10 bin dolar alan siyasetçinin ismini istiyorum' dedi. İçişleri Bakanı isim verecek mi, asla vermez. Atanmış Bakan, seçilmiş Meclis Başkanı'nın sorusuna cevap vermezse bu nasıl karşılanacak? Sayın Başkana teşekkür ederim, mektup yazdığı için. Takipçisi olması lazım. O açıklamıyorsa Erdoğan'a gitmesi lazım."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 355
  • Seçmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kılıçtaroğlu sen kendi söylediklerine inanıyormusun. Konuşuyorken yüzünde kızarmıyor. Enteresan....
    Cevapla
  • Hadi Oradan! 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Merhum Erbakan Hoca'nın partileri üst üste kapatılırken, zamanında Ak Parti'ye kapatma davası açılırken ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R. Tayyip Erdoğan bir şiir okudu diye hapse atılırken de sen ve partin ifade özgürlüğünden bahsediyordunuz. Çok tutarlısınız, sizi tebrik ediyorum. Sevindiğim bir şey var, o da şu: Dostlarınızla beraber cehenneme gideceksiniz.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı miyauuuu...?
    Cevapla
  • Bozkurtça 2 yıl önce Şikayet Et
    Refah partisi kapatılırken bu solcular destek verdi. Hatta sokaklarda kahrolsun şeriat diye dolaştılar. Şimdi saadetçiler utanmadan bunlarla ittifak yapıyor. Utanç verici utanç. Yaşasın milli cumhur ittifakı.
    Cevapla
  • Milli duruş 2 yıl önce Şikayet Et
    Terör partisine destek olanlar sandığa gömülecek. Fetöşcüleri içinde barındıranlarada sandığa gömülücek. Yaşasın milli yapı cumhur ittifakı. Cumhur ittifakı mlllidir.Bu chp zihniyeti yıllardır bu ülkenin kaymağını yiyen mutlu azınlıkdırBu ülke için sol ladrolaşmadan başka bişey yapmazlar. Ne diyorlardı ne yani mhp li ve refahlılarımı işe alacaz. Şimdi çıkmışlar demokrasi diyorlar. Hadi ordannnnn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı