Erdoğan'ın Biden görüşmesi sonrası neden 'Hamdolsun' dediği açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında, gelen bir soru üzerine "hamdolsun" diye başlayan bir cümleyle cevap vermesinin arkasındaki gerçek sebep açıklandı.

Erdoğan'ın Biden görüşmesi sonrası neden 'Hamdolsun' dediği açıklandı
Erdoğan'ın Biden görüşmesi sonrası neden 'Hamdolsun' dediği açıklandı
GİRİŞ 16.06.2021 09:06 GÜNCELLEME 16.06.2021 15:22
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, NATO Zirvesinde yaşananlar ile alakalı yazdığı köşe yazısında, Erdoğan'ın Biden, Macron, Johnson ve Merkel ile yaptığı yapıcı görüşmelerin kendisini heyecanlandırdığı söyleyerek, "Türkiye'nin Batı dünyası ile ilişkileri açısından yeni bir sayfa açılabileceği yönündeki umutlarımı arttırdı" dedi.

Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili Financial Times'tan skandal manşetErdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili Financial Times'tan skandal manşet

FOTOĞRAF VE "HAMDOLSUN" ÜZERİNDEN ALGI

Bir fotoğraf üzerinden yürütülen algı operasyonuna da tepki gösteren Selvi, "Vay efendim neymiş Erdoğan, Biden'ın elini öper gibi yapmış. Erdoğan’ın ayağına gelen Biden. Bir Amerikan Başkanı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın ayağına kadar gelmesi Türkiye açısından gurur verici bir durum. Ama gözleri Erdoğan düşmanlığından başka bir şey görmeyenler anlık fotoğraf karesi üzerinden algı operasyonu yapmaya soyunuyorlar" ifadelerini kullandı.

Joe Biden: Türkiye'nin savunulması kutsal bir yükümlülüktürJoe Biden: Türkiye'nin savunulması kutsal bir yükümlülüktür

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARINDAN "HAMDOLSUN" AÇIKLAMASI

NATO Zirvesi ile alakalı sözü Erdoğan'ın "soykırım" sorusuna verdiği "hamdolsun" ile başlayan cevabına getiren ve konu ile alakalı Cumhurbaşkanlığından aldığı bilgiyi aktararak Hürriyet yazarı, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

"Bir de "hamdolsun" meselesi var. Biden görüşmesinden sonra Erdoğan'a, 1915 olaylarıyla ilgili Biden'ın soykırım açıklaması soruldu. Erdoğan, "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi.

Biden, 24 Nisan'daki açıklaması ile bizi üzmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede Biden'a bu konudaki tepkimizi ileteceğini söylemişti.

O nedenle bu yanıt şaşırtıcı oldu.

O andan itibaren, görüşmede sözde soykırım iddialarının gündeme gelip gelmediğini ve "Hamdolsun!" ifadesinin neyin yanıtı olduğunu araştırdım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'e hareket ederken düzenlediği basın toplantısında, "Temenni ederim ki bu görüşmelerimizi aynı hassasiyet içerisinde yaparak 24 Nisan'ı unutturacak adımları da atmış oluruz" demişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelerek sohbet etti.

Biden'la görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a, "'24 Nisan'ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum' demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?" diye soruldu.

Erdoğan bu soruya, "Hamdolsun" diye başlayan bir cümle ile karşılık verdi. "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın, görüşmenin Biden'ın 24 Nisan'daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, "Hamdolsun" dediğini ifade ediyor. Yoksa hamdolsun 1915 olaylarını hiç gündeme getirmedi, anlamında değil.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmede 24 Nisan'daki açıklamasını gündeme getirdi mi?

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 24 Nisan'daki talihsiz açıklamasını gündeme getirmiş.

Erdoğan, 1915 olayları hakkındaki açıklamanın Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığını iletmiş. Tarihin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizmiş. Türkiye-ABD ilişkilerinde tahribat yaratacak adımlardan kaçınılması gerektiği mesajını vermiş.

Ama iki lider 24 Nisan'daki açıklamanın gölgesinde kalmadan hatta onu aşmayı başararak iki ülke ilişkilerini verimli bir noktaya taşımayı başarmışlar.

Erdoğan onun için "Hamdolsun" demiş."

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / ABDULKADİR SELVİ
YORUMLAR 45
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    "Türkiyenin savunulması kutsal yükümlülüktür." sözü boşuna söylenmedi. Rusya gibi süper bir gücün Türkiyeyi neden yok etmediğininin cevabı da bu açıklamanın içinde. Bizdeki saf insanlar belki uyanır diye açıklama gereği hissettim. İdlib dünya savaşına gebe. Anlaşmaya göre orada olmaması gereken ağır silahlı gruplar her gün onlarca Rus askerini öldürüp İdlibe kaçıyor. Bu da Türk Rus savaşı olarak başlayı dünya savaşını da kıvılcımlayabilir. Ruslar çok gururlu bir devlettir. Putin gibi akıllı bir adam başlarında olmasa savaş çoktan başlamıştı. Hadisi şeriflerde Hatay Amik Ovasında 18 devlet birleşip sarılarla(Suriyede sarı ırk Ruslar var) dünya savaşının olacağından bahsedilir.
    Cevapla
  • Beylerbeyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar Mavi mi? S400 ü niye istemiyorlar? Binlerce tır silah, mühimmatı neden yığıyorlar? İlk ölecek piyonları neden eğitiyorlar? En doğrusunu Allah bilir...
    Cevapla
  • Ibo 2 yıl önce Şikayet Et
    Reise iftira atan,resim ve konuştuğu kelime üzerinden algı operasyonu atanlar, terör sempatizanları,islam ve müslümanlığı hazmedemeyen ebrehelerdir, eğer Reis alkol alsa,bu Türkiye düşmanlarının hepsi evlerine heykelini yaptırırlar, Reis dünyayı fethetse bu şutu bozuklar yine istemezler çünkü hem beyin yok ve kalpleri fosseptik çukuruna dönmüş!
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Allah’dan gelene iyi kötü her hale hamdeder, yeri gelmişken söyleyelim, şükür ise iyi hal içindir,
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Abdülkadir Selvi gene araştırmacı dürüst mantık dışına asla çıkmayan gazetecilik anlayışını konuşturmus.
    Cevapla
  • Osman16 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet yönetmek çocuk oyunu değil. reis yılların lideri. elbet en uygun neyse o şekilde adım atmıştır. güveniyoruz. Allah kararlarını isabetli kılsın, ülkemiz için hayırlara vesile olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu