Memleket Partisi'nde kriz! İnce'nin zor günleri

LGBT’lilerin yürüyüşlerine polisin müdahalesi sonrasında, Memleket Partisi sözcüsü seçilen Gaye Usluer’in attığı destek tweetine, bazı parti üyeleri ve vatandaşlardan tepki geldi. Muharrem İnce devreye girse de sonuç değişmedi.

Memleket Partisi'nde kriz! İnce'nin zor günleri
Memleket Partisi'nde kriz! İnce'nin zor günleri
GİRİŞ 28.06.2021 00:47 GÜNCELLEME 28.06.2021 00:49
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

CHP’den ayrılarak önce Memleket Hareketi’ni başlatan, sonra da Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin yine zor günler geçirdiği ortaya çıktı.

Cumartesi günü “onur yürüyüşü” adı altında toplanan LGBT’lilerin yürüyüşlerine polisin müdahalesi sonrasında, Memleket Partisi sözcüsü seçilen Gaye Usluer’in attığı destek tweetine bazı parti üyeleri ve vatandaşlardan tepki gelmeye başladığı öğrenildi.

HALK TWEET PAYLAŞIMLARINA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Parti sözcüsü Usluer’in sosyal medyadaki paylaşımlarına vatandaşlardan, “Eşit yurttaşlık değil, yurttaşların eşitliği.” ve “Galiba yanlışlık olmuş, umarım yanlışlık olmuştur.” benzeri siyasi anlamda, federasyonu çağrıştıracak yönde eleştiriler geldiği belirtildi. Bu eleştirilerin dışında, vatandaşlardan gay ve lezbiyenliğin sapkınlık olduğunu ve Memleket Partisi’nin bu sapkınları savunmaması gerektiği yönünde de yoğun eleştiriler geldiği gözlendi.

USLUER VE DONAT’A TWEETLERİ KALDIRMALARI İSTENDİ

Memleket Partisi’nin Gençlikten Sorumlu MYK üyesi avukat Kerem Donat da, Usluer’e yapılan eleştirileri karşı, benzer bir tweet ile destek verdi. Bunun üzerine bu kez de Parti Meclisi üyesi bir grup, yazışma grubunda Usluer ve Donat’a kızarak, tweetleri kaldırmaları gerektiği ikazı yaptı.

İNCE VE ÇELEBİ’NİN İSTEĞİNİ USLUER VE DONAT DİNLEMEDİ

Bu gelişmeler olurken, Muharrem İnce ile Mehmet Ali Çelebi’nin de muhafazakar seçmenin bu tür tweetlerden rahatsız olduğu ve hassasiyet içinde davranarak, tweetleri silmlerini rica ettikleri kaydedildi. Ancak İnce ve Çelebi’nin isteğine rağmen ne Gaye Usluer’in, ne de Kerem Donat’ın tweetlerini silmedikleri iddia edildi.



PM üyeleri ile parti sözcüsünün kendi kafalarına göre, hiç kimseye sormadan tweet atarak, kendilerini zan altında bıraktığı yönünde Muharrem İnce’ye bir çok kişinin yakındığı öne sürüldü. Bu şikayetlere karşı,genel başkan İnce’nin, ”Sakin olun ben kendileriyle konuşacağım.” dediği ama tweetleri kaldırtamadığı bilgisi verildi.

KAYNAK: SÜPERHABER
YORUMLAR 67
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    muharrem ince tam kendine göre bir parti kurmuşsun. daha kurucu larına söz geçiremiyorsun be. bu devleti bu milleti nasıl yönetmeye adaysın. bunca zaman memleket turuna neden çıktın. kısaca sende fos çıktın be muharemm ince.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    "LGBT aile yapısını neden bozsun" diyen klıçdaroğlu ile ittifak yapan saadetliler istanbul sözleşmesini eleştririken ortaklarına bir çift laf diyemediler.Temel, bir es yağ gürlesene Bay Kemale samimiyetini görsün tabanın.
    Cevapla
  • fuzul 2 yıl önce Şikayet Et
    lanet fiilleri insan hakkı deyip savunanlara da binlerce LANET OLSUN!
    Cevapla
  • Ediz 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadetli hacıların ve sülümancıların desteklediği Chp zihniyeti işte bu.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın islam nurunu tamamlayacak bütün dinlere galip gelecek ve bunuda asımın nesli türkler üzerinden yapacak ALLAH ister kadın kadına istersen erkek erkeğe ALLAH 'ın yakıtı bol cehemnemde ve bedava
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor