AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Millet ittifakının seçimde ortak aday çıkarma konusu hakkında "Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insan" şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

Akbaşoğlu bu sözlerin Millet ittifakı hakkındaki görüşleri doğrular nitelikte olduğunu söyleyerek "CHP, HDP ve İYİ Parti'nin kendi cumhurbaşkanı adaylarını kendilerinin belirleyemeyeceklerini ifade ediyorduk. CHP Hatay Belediye başkanının söylemiş oldukları da bizim ifadelerimizi doğruluyor. Önlerine dışarıdan uluslararası odaklardan hangi isim konursa onu duyuracaklarını ilan iedeceklerini ifade ediyor. Dolayısıyla 2023 seçimleri manda ve himayeyi kabul edenlerle milli iradenin üstünlüğü, milli egemenlik, tam bağımsız Türkiye diyenler arasında geçecektir." dedi.

CHP'Lİ SAVAŞ: ULUSAL VE ULUSLARARASI KARAR VERİCİLERİN İŞARET EDECEĞİ BİR İNSAN

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir yerel televizyon yayınında, Millet ittifakının ortak aday çıkarması konusunda "Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı ve birikimle olmuyor. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar." şeklinde konuşmuştu.

BIDEN: "ERDOĞAN'I YENMELERİ İÇİN ONLARIN (MUHALEFET) DAHA GÜÇLÜ BİR KONUMA GETİRMELİ VE ONLARDAN DAHA FAZLA YARAR SAĞLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ"

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Başkan Yardımcısı olduğu dönemde 16 Ocak'ta New York Times editörleriyle mülakat gerçekleştirmişti.
Joe Biden; başkan olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı farklı bir yaklaşım izleyeceğini belirterek, "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" demişti.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Harun Yusuf Nuhhan 22.07.2021 13:29
    Kardeşler kızmayın adamlara, Daha önce bu ülkede milletvekili başbakan adamlar paşaya valiye varıncaya kadar 30 yıl önceden belirliyorlardı. Şimdi bu zihniyet ve eski secilmişler sıra bekliyorlardı. Adamlar bakan olacak belediye başkanı adam milletvekili olacaktı. Önü kesildi. Adam haklı işi uşaklık rutbeleri ya culup uyelei yada mason. Ama bu bitti Asıl biziz vatandaş vekillere yetkiyi biz veririz
  • atmaca 21.07.2021 21:24
    Ula müstemleke kafa sana ve partine oy yok siz ülkeyide satarsınız
  • SARIÇİÇEK 21.07.2021 20:28
    siz kimi seçerseniz seçin Rabbim siz hain haysiyetsizlere fırsat vermeyecek inşaAllah..Müslüman görünüp salyangoz yiyenlerden Müslüman olmaz..
  • 1453 21.07.2021 20:21
    Bunların beyni sömürgeleştirilmiş !..
  • Sivaslı 21.07.2021 19:39
    Hala ülkemizde bazı partilerin yuları bazı düşman ülkelerin elinde ne yazıkki sen chp ye hdpye iyi partiye oy veren gerçekten neye hizmet ediyorsunuz
Daha fazla yorum görüntüle