Fatih Erbakan'dan 'Tunus' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Tunus’ta yaşanan gelişmeleri büyük endişeyle izlediklerini söyledi. Erbakan, "Darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır." dedi.

Fatih Erbakan'dan 'Tunus' açıklaması
Fatih Erbakan'dan 'Tunus' açıklaması
GİRİŞ 27.07.2021 10:57 GÜNCELLEME 27.07.2021 10:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Tunus’ta daha önce başlatılan ‘Arap Baharı’ girişiminin devamı niteliğinde olan ve ülkenin mevcut istikrarını bozmaya yol açacak bu girişim Tunus halkından çok darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır” dedi.

Erbakan, Tunus’ta yaşanan gelişmeleri büyük endişeyle izlediklerini söyledi.

Erbakan, "Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in, Tunus Anayasası’nın ulusal acil durum koşullarının oluşması halinde devlet kontrolü yetkisini kendisine veren maddesi doğrultusunda gerçekleştirdiği anayasal darbe ile seçimle iş başına gelmiş olan meclisin tüm faaliyetlerini dondurması ve Başbakan Hişam el- Meşişi’yi görevden alması ile oluşan ve dost ve kardeş Tunus’u yeniden kaos ve belirsizliğe sürükleyebilecek vahamette olan gelişmeleri büyük endişeyle ile karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Kays Said’in darbe sonrası yaptığı açıklamada; ‘ülkeyi kurtarma‘ adına olağanüstü önlemleri işaret etmesi tamamen darbeyi meşrulaştırmaya yönelik bir adımdan öteye gidememektedir" diye konuştu.

‘DARBENİN ARKASINDA DIŞ GÜÇLER VAR’

'Tunus’un içinde bulunduğu sıkıntıların darbe yöntemleriyle çözüme kavuşturulmasının asla mümkün olmadığını kaydeden Erbakan, "Tunus’ta daha önce başlatılan ‘Arap Baharı’ girişiminin devamı niteliğinde olan ve ülkenin mevcut istikrarını bozmaya yol açacak bu girişim Tunus halkından çok darbenin arkasında yer alan dış güçlerin gizli ajandalarına hizmet etmeye yönelik bir adımdır. Tunus’ta Kovid-19 salgını, işsizlik ve ekonomik darboğaz bahanesiyle ortaya çıkarılan cumhurbaşkanlığı darbesi, ülkenin karşı karşıya bulunduğu kendi içsel dinamiklerinden çok Batının jeostratejik öneme sahip bu ülkedeki ekonomik ve siyasi çıkarlarına hizmete yöneliktir. Yeniden Refah Partisi olarak şunu da ifade etmek isteriz ki; ülkemiz ile güçlü ve derin tarihi bağları bulunan, sosyal, siyasi ve ekonomik konular başta olmak üzere birçok alanda iyi ilişkiler ve işbirliği içerisinde olduğumuz dost ve kardeş Tunus’ta eninde sonunda sağduyunun hâkim olacağına, Tunus’un en büyük siyasi partisi olan El Nahda Hareketi başta olmak üzere, halkın iradesiyle mecliste temsil yetkisi kazanmış olan tüm siyasi partilerin soğukkanlılıkla bu zorlukların üstesinden geleceklerine olan inancımız tamdır. Dost ve kardeş Tunus’un diğer Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki gelişmelerden ders çıkararak bir an önce yüz yüze olduğu bu badireyi en az zararla atlatmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Fatih torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Necmettin Erbakan başka,Fatih başka o muhterem babasının vatansever ümmet sever mirasını çıkarı için kullanan biridir. Peşinden gidenler uyansın
    Cevapla
  • LEVENT 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam dürüst yenilikçi Geleceğin Lideri Dr.Fatih Erbakan
    Cevapla
  • Harun Yusuf Nuhhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Onun yaptıgı acıklamayı hükümet yaptı.
    Cevapla
  • sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın fatih erbakan Zillet ittifakından ne haber, nasıl gidiyor açıktan gizliden ortaklığınız?????????
    Cevapla
  • Abdülhamid 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden yorum yapma cahil!!!
    Cevapla
  • Furkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zillet ittifakı be? Fatih Erbakan sizi eleştirince Millet İttifakı'nda mı olmuş oluyor? Eleştiriye bile tahammülünüz kalmamış. Siyaset tarihinde yok olup gideceksiniz...
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu olumsuz yorum yapan zihniyet erbakan hocanında düşmanı olan zihniyettir. adamı tanımadan konuşuyorsunuz. yakından tanıdığım için diyorum babası gibi büyük bir lider . erbakan soyadı size neden batıyor anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • İbrahim Yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yorum katılmamak mümkün değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti