TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma alanı CHP'yi rahatsız etti: En yakın camiye gitsinler!

Son dakika: 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası TBMM'de hasar gören yerler yeniden inşaa edildi. Tadilatın ardından değişikliklerin de yapıldığı Meclis Kütüphanesi'nde Kur'an bulunması ve okunacak yer hazırlanması CHP'yi rahatsız etti.

TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma alanı CHP'yi rahatsız etti: En yakın camiye gitsinler!
TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma alanı CHP'yi rahatsız etti: En yakın camiye gitsinler!
GİRİŞ 23.08.2021 15:22 GÜNCELLEME 23.08.2021 15:23
Bu Habere 543 Yorum Yapılmış

Meclis'te Kur'an-ı Kerim okunması CHP'yi rahatsız etti. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Meclis, Kur'an-ı Kerim okunacak yer değil" diyerek TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma ve Diyanet İşleri kitaplarının sergileneceği alanlara karşı çıktı.

CHP'li vekil, "Dini ihtiyaçlarını gidermek isteyenler Meclis'e yakın mesafedeki camiye gitsinler" açıklamasında bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hasar gören TBMM'deki yapılardaki tadilat ve değişiklik sonrası Meclis'in kütüphanesinde Kur'an-ı Kerim bulunması ve okunması CHP'lileri rahatsız etti.

"KUR'AN-I KERİM'İN YERİ MECLİS DEĞİL"

Meclis Cami yanında bulunan Şube Kütüphanesi'nde, Kur'an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri'nin kitaplarının sergileneceği alanlara yer verilmesine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Meclis Kur'an okunacak yer değil" diyerek karşı çıktı.

"EN YAKIN CAMİYE GİTSİNLER"

CHP'li vekil Beko, "Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis'e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii'nin altında yer alan Kur'an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri'ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 543
  • Kahramanmaraşlı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya, bu chpkk islam dinin den neden bu kadar korkuyor? Acaba oraya bir kilise ve papaz yeri yapılacak denilseydi, alkışlarla kabul ederlermiydi? Bilmiyorum, sevgili halkımızın vicdanına havale ediyorum.
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberc8 den bu yorumu yanlamazsın ama ben yazayım. Kuran okuma salonuna kesinlikle ihtiyaç var. CHP liler zaten okumayacak belli itiraz ediyorlar. Ak partinin kesin ihtiyacı var. Meal okusunlar. Ozellikle mersin millet vekilinin. Devletin polisine görevlisine hakaret etmek Kuranın neresinde yazıyor. Yönetici boyle mi olmalı. Saygılar.
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuran müminlere bir şifa kaynağı kâfirlere ise ancak zararını artırır sonuç ortada
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    din düşmanlığı bunların genlerinde var
    Cevapla
  • özTÜRK Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay küfür ehli vayyy!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!