İYİ Parti'den Paçacı'nın sözleriyle ilgili yeni açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Partili Cihat Paçacı'nın Millet İttifakı'na ilişkin sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Dervişoğlu, "Millet İttifakı'nın kısır tartışmalarla bozulmayacağını" savundu.

İYİ Parti'den Paçacı'nın sözleriyle ilgili yeni açıklama
İYİ Parti'den Paçacı'nın sözleriyle ilgili yeni açıklama
GİRİŞ 10.09.2021 13:40 GÜNCELLEME 10.09.2021 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz." dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Dervişoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İzmir'in önümüzdeki sene 100. kurtuluş yıl dönümünü kutlanacağını belirten Dervişoğlu, bunun için şimdiden hazırlıkların başlatılarak gelecek yılın İzmir yılı olarak tarihe geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Bir basın mensubunun Millet İttifakı'nda çatlak mı var sorusu üzerine Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları vardır. Sayın Paçacı'nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak, önemli olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı'nın ruhunu yaşatmamızı bizden millet istiyor. Dolayısıyla biz siyasi partiler olarak bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz."

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine İYİ Parti'den imalı tepkiKılıçdaroğlu'nun sözlerine İYİ Parti'den imalı tepki

Dervişoğlu, başka bir gazetecinin, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönem dönem yaşanan fikir ayrılıkları 'çatlak' olarak değerlendirilebilir mi?" sorusuna ise bunların doğal şeyler olduğunu, bağlayıcı olanın liderlerin söylemleri olduğunu ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • lubkam fusuy 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha bozulmasın. Yoksa gemi batar, ülke kaosa sürüklenir. Siz de oturduğuz yerden gurur sıkı laf edemezsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak