Göksu acı gerçeği İBB Meclisi’nde haykırdı: İSPARK batıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Başkan M. Tevfik Göksu, İBB’nin hazırlattığı bağımsız denetçi raporlarındaki sonuçlara göre İSPARK’ın sadece 2020 yılında yaklaşık 100 Milyon TL zarar ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.09.2021 20:08 GÜNCELLEME 13.09.2021 21:40
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Başkan M. Tevfik Göksu, İBB’nin hazırlattığı bağımsız denetçi raporlarındaki sonuçlara göre İSPARK’ın sadece 2020 yılında yaklaşık 100 Milyon TL zarar ettiğini açıkladı.

“Seçimden önce sırf oy almak için “İstanbul nimet nimet” diyen başkan ve ekibi İBB’yi dönülmesi zor bir borç batağına sürüklediği gibi şirketlerini de iflas etme noktasına getirmiştir” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Başkan M. Tevfik Göksu şu açıklamalarda bulundu:

“Sayın başkan seçimden önce “aklım almıyor İSPARK nasıl zarar eder?” diye her mikrofona konuşuyordu. Şimdi ben kendisinden İSPARK’ın bir senede nasıl 100 milyon TL zarar ettiğini açıklamasını bekliyorum. İSPARK sadece 2020 yılında 100 milyon zarar etmiş. İETT neden arıza veriyorsa, İSPARK da o yüzden batıyor. Yani sizin yönetim anlayışınız yüzünden. Bu anlayışın, en ibretlik bir örneğini kendi ilçem yani Esenler ‘den vereyim. İSPARK’la alakası olmayan bir İBB daire başkanı tamamen şahsi bir kaprisi sebebiyle, İSPARK’a ait bir otoparkı, ‘siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, kapattım burayı’ diyerek gerçekten kapatıyor ve aynı gün bariyerleri söktürüyor. Egosunu bu şekilde tatmin eden bu yönetici bir gün sonra bariyerleri yerine taktırıp otoparkı açıyor. Bu kadar keyfi yönetilen şirket batmaz mı?” 

SUYA 2,5 YILDA 7 KEZ ZAM TEKLİFİ

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB Meclisi’nde 2,5 yılda 7 kez zam teklifiyle meclise gelen İBB yönetimini eleştirdi.

‘İBB yönetiminin kötü mali yönetimlerinin bir diğeri kurbanı da İSKİ’dir’ diyen Göksu, “Seçim kampanyası sırasında İstanbul’un suyu pahalı kullandığını iddia eden ve halkımızdan oy isteyen başkan, seçimden sonra suya %40 indirim yaptı. Ancak kısa zaman sonra halkımıza yalan söylediğini uygulamalarıyla ortaya koydu. Seçimden önce indirim sözü verdiğiniz suya, zam yapmak için 2,5 yılda 7 kez zam teklifiyle bu meclise geldiniz. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, böyle bilgisiz ve beceriksiz bir yönetim İstanbul için büyük tehlikedir. Ancak ondan daha büyük tehlike ise, bu kadar rahat yalan konuşup manipülasyon yapan bir yönetimle karşı karşıya olmamızdır. Verdiğiniz sözlere rağmen 2 senede suya 7 kez zam istediniz.  Ama buna rağmen tıpkı İSPARK gibi İSKİ’yi de batma noktasına getirdiniz. 2019’a kadar banka kredisi olmayan bir kurumu, 2019’da borçlandırmaya başladınız. Yatırım yapmak üzere dış borçlanma yapacağız dediniz ve meclisimizden yaklaşık 4,3 milyarlık borçlanma yetkisi istediniz. Biz de verdik. İş ve hesap bilmez yönetim anlayışınız ve Sayın Başkanın popülist vaatleri yüzünden İSKİ’yi de batırmanın eşiğine getirdiniz. Sizden önce bir kuruş kredi borcu olmayan, tüm yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla yapabilen bir kurumu, yatırım yapamayan ve projeleri tek tek iptal eden bir kurum haline getirdiniz” şeklinde konuştu.

Tevfik Göksu sordu: Tıkır tıkır işleyen otobüslere ne oldu? Tevfik Göksu sordu: Tıkır tıkır işleyen otobüslere ne oldu?

İBB 'askıda belediye'ciliğe geçti! İBB 'askıda belediye'ciliğe geçti!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu'dan İBB'ye kritik soru!İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu'dan İBB'ye kritik soru!

Fırat ve Göksu'nun birleştiği kanyona 96 metrekarelik Türk bayrağı	Fırat ve Göksu'nun birleştiği kanyona 96 metrekarelik Türk bayrağı

İBB'den zam için olağanüstü çağrı! Tevfik Gösu'dan tepkiİBB'den zam için olağanüstü çağrı! Tevfik Gösu'dan tepki

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Et
    chp nin görevi bu ülkeyi batırmak.adam işini yapıyor neden kızdığınızı anlayamadım. patronları da ssk yı batırmıştı yarı iktidara gelirlerse ülkeyi tamamen batırırlar.ülkesini seven chp den uzak dursun.
    Cevapla
  • zübükzade 2 yıl önce Şikayet Et
    batsa ne tv programları allayıp pulluyorlar c.bşknı adayı olucak mı? olmayacak mı diye haftanın 5 günü boş laf boş lakırdı.
    Cevapla
  • cephe 2 yıl önce Şikayet Et
    yaptirim ve sorusturma bekliyoruz,bōyle bir rezillige nasil gōz yumuluyor ,anlamis degilim
    Cevapla
  • Mithat 2 yıl önce Şikayet Et
    asıl acı gerçek açıklama yapmış :))
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Milyon oyum olsun eğer bu ne idiğü belirsiz abd ab israil chpkk lgbt vs . terör örgütleri ittifakına ittifakına oy verirsem namerdim !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...