Yıllar sonra ortaya çıktı: Trump ile Erdoğan arasında soru krizi

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede sorduğu Türkiye'yi karalama amaçlı yapılan Geceyarısı Ekspresi isimli film hakkındaki sorusu Türk heyetinde soğuk rüzgarlar estirmiş.

Yıllar sonra ortaya çıktı: Trump ile Erdoğan arasında soru krizi
Yıllar sonra ortaya çıktı: Trump ile Erdoğan arasında soru krizi
GİRİŞ 30.09.2021 22:22 GÜNCELLEME 30.09.2021 22:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trump'un "Filmi izlediniz mi, o sizin için biraz kötü bir film" sorusu üzerine ortamın bir anda gerildiği ve Türk heyetinden konuyla ilgili herhangi bir yorum yapılmadığı ortaya çıktı.

ABD'nin 45'inci Başkanı Donald Trump'ın yakın kurmayları arasında yer alan ve Trump'ın üçüncü Beyaz Saray basın sözcüsü olarak görev yapan ve aynı zamanda First Lady Melania Trump'ın da özel kalem müdürü olan Stephanie Grisham, o dönemde yaşadıklarını kaleme aldı.

ERDOĞAN İLE TRUMP ARASINDAKİ BİR GÖRÜŞMEYE DE YER VERDİ

Gelecek hafta yayına çıkacak, "I'll Take Your Questions Now" (Şimdi Sizin Sorunuzu Alıyorum) isimli kitapta Grisham, Trump döneminde yaşanan skandalları ve dedikoduları merceğine alıyor. Trump'ın diğer dünya liderleriyle "ilginç" anlarını ve onlar hakkındaki görüşlerinin yer aldığı kitapta, Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen bir görüşme de yer alıyor.

"GECEYARISI EKPRESİNİ İZLEYEN VAR MI?"

Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetiyle bir araya gelen Trump'ın bir anda durduk yere, "Burada Geceyarısı Ekspresi filmini izleyen biri var mı" diye sorduğu ortaya çıktı. Trump'ın daha sonra, "O sizin için biraz kötü bir film" diye sözlerine devam ettiğini aktaran Grisham, Türkiye heyetinden bir tepki ya da reaksiyon gelmediğini söylerken o anda toplantıda soğuk rüzgarların estiği öğrenildi.

"HEYETTEN ÇOK AZ GERİ DÖNÜŞ OLDU"

Grisham, "Heyetten çok az geri dönüş oldu. Belki birkaç kibar kıkırdamalar oldu ve daha sonra görüşme sanki ABD'nin başkanı ağzından bunu yumurtlamamış gibi kaldığı yerden devam etti" yorumunu yaptı.

GECEYARISI EKSPRESİ FİLMİNİN KONUSU

Ünlü yönetmen Alan Parker'ın yönettiği Gece Yarısı Ekspresi'nde, Türkiye'de hapsedilen Amerikalı bir vatandaşın hapishanede yaşadığı şiddete yer veriliyor. Filmin senaristi Oliver Stone ise, daha sonra olayları fazlaca dramatize ettiğini söyleyerek özür diledi.

YORUMLAR 5
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Film mi? Vietnam'da yediğiniz haltların hesabımı verin siz
    Cevapla
  • vicdanımız rahat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenciyi boğarak öldüren amerikan polisini izlemiş mi Trump? Hem yapılan o vahşet bu düzmece film gibi değil, gerçekti. Türkiye hakkında en son yorum yapacak olan amerikalılardır. Onlar mültecileri kovmak için uğraşırken biz ekmeğimizi bölüşüyoruz.
    Cevapla
  • Artikk 2 yıl önce Şikayet Et
    senin bu soledigini keske o zaman bi babayigit o topLantida soyleyebilseydi
    Cevapla
  • Abd gitti 2 yıl önce Şikayet Et
    Geceyarısı Ekspresinde konu edilen işkence yöntemlerini Türkler ABD'lilerden eğitim alarak öğrendi. Demek ki ilim kadar kaynağı da önemliymiş.
    Cevapla
  • Paşam123 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben reisin yerinde olsaydım, Biroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarını izleyip izlemediğini sorar üzerine dilm değil gerçek olduğunu hatırlatırdım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!