HDP'nin eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşinin katıldığı bir televizyon programının tartışıldığı CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 6-7 Ekim olayları ile ilgili kendisine ulaşan bir bilgiyi paylaştı. 

Yarar,  Diyarbakır'da 6-7 Ekim olayları sırasında 155 Polis İmdat'a bir vatandaşın çocukları ile birlikte evrelerinin sarıldığı ve acil yardıma çağrısı geldiğini, aradan bir süre geçtikten sonra yine aynı yerden yeni bir telefon geldiğini anlattı Yarar telefondaki vatandaşın "Sizden buraraya bize yardıma gelmenizi istemiştim. Ama görüyüroum ki bunu sizin için yapmışlar. Evimizin etrafı , bombalar, EYP, patlayıcı  keskin nişancılarla çevrilmiş. Roketle insanlar görüyorum. Sizler buraya gelirseniz sizden daha çok zaiat olacak. Ben size hakkımı helal ediyorum. Bize gelmenizi istemiyorum. Yarın cenazelerimizi buradan alırsınız" sözlerini dile getirdi. 

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Denizli 16.10.2021 00:33
    Akl-ı selim Kürt vatandaşlarımız olmasa gerçekten şimdiki halimiz içler acısı olurdu. Bir Türk olarak Allah tüm bu din kardeşlerimizden razı olsun diyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Düşmanı beraberce def etmeyi nasip etsin inşallah
  • mert 08.10.2021 23:06
    bu ahmet hakan hdp ye oy verin diye basbas reklamını yapıyordu .güvenilecek bir adam değil
  • blnt 07.10.2021 16:10
    utanmaz chp utanmaz iyi bunuda görmeyin siz pkk ile koyun koyuna sarılın 2023 seçimlerinde bu halk sizi sandığın en dibine gömecek
  • Fetih 1453 07.10.2021 11:48
    Foks Tv bugüne kadar hep militanist yayın yapmıştır. Bölücülük için kurulmuş gibi. Çok tehlikeliler
  • Cahit KOLBAY 07.10.2021 11:32
    Devletimiz güçlüdür. Polislerimiz ve askerlerimiz kahramanca gereğini yaptılar, bunu biliyoruz. Ama burada ASIL ÖNEMLİ OLAN öyle bir durumdaki vatansever vatandaşlarımızın fedakar tavrıdır. Allah onlardan razı olsun. Sayın Mete YARAR' verdiği örnekte gerçek sıkıntı çeken vatansever kardeşlerimizi değil de teröristlere güzelleme yapan kişilere haddini bildiriyor, kendisine teşekkür ederim.
Daha fazla yorum görüntüle