İYİ Parti'de Akşener'e rağmen sürpriz çıkış: Aday gösterebiliriz

Akşener'in "Aday değilim" açıklamasından sonra İYİ Parti'de önde gelen bir isimden sürpriz bir çıkış geldi. Habertürk Yazarı Sarıkaya'ya konuşan yetkili isim, parti yönetimi olarak bir aday gösterebileceklerini kaydetti.

İYİ Parti'de Akşener'e rağmen sürpriz çıkış: Aday gösterebiliriz
İYİ Parti'de Akşener'e rağmen sürpriz çıkış: Aday gösterebiliriz
GİRİŞ 13.10.2021 23:09 GÜNCELLEME 13.10.2021 23:09
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ederken yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa aday olduğunu" söylemişti. Partiden ise konuyla ilgili sürpriz bir çıkış geldi. 

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, İYİ Parti'nin önde gelen bir isimden aktardığına göre parti yönetimi adaylık konusunda Akşener'le aynı fikirde değil. İsminin açıklanmasını istemeyen İYİ Partili, Sarıkaya'ya şu açıklamayı yaptı: 

“Sayın Genel Başkanımın aday olmayacağını açıklaması kişisel bir tercihidir. Zaten bunun kişisel tercihi olduğunu beyan etti. Kendisinin kişisel kararına saygı gösteririz. Ama parti yönetimi olarak bir aday göstermeyeceğimiz anlamına da gelmez.”

Sarıkaya, İYİ Partili ismin açıklamalarının devamını şöyle özetledi:

Akşener’in geçen hafta grup toplantısında “Millet İttifakı olarak bir Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz ve bu aday da Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak” dediğini anımsattı…

İttifak olarak bir isim üzerinde uzlaşmak için çaba göstereceklerini belirtti.

Ancak uzlaşamadıkları takdirde İYİ Parti Genel İdare Kurulu olarak bir ismi aday göstermekten de geri durmayacaklarını belirtti.

Bu aşamada şu önemli cümleyi de kayda geçirdi:

“Sayın Genel Başkan, ‘ben olmak istemiyorum’ dedi. Parti yönetimi olarak ona bu görevi verme hakkımızın da olduğu unutulmamalı…”

Böyle bir durum olabilir mi?

Soru karşısında bu olasılığın düşük olduğunun altını özenle çizdi.

Ancak Millet İttifakı olarak masada bir isim üzerinde uzlaşma olasılığının yüksek olduğuna olan inancına da vurgu yaptı.

CHP’nin kendilerinden geçen seçim verdikleri destek karşılığı yeni bir talepte bulunma hakkının yerel seçim ile birlikte kalktığını söyledi.

Yanından ayrılırken, “Bir yanlış anlaşılma olmasın, ‘İlla ki aday çıkarırız’ anlamında söylemiyorum, uzlaşmanın önemine dikkat çekmek için söylüyorum” diye uyarma gereğini de ihmal etmedi.

Millet İttifakı'nın parlamenter sistem çelişkisi: İlhan Kesici ve Taha Akyol'dan yorum...Millet İttifakı'nın parlamenter sistem çelişkisi: İlhan Kesici ve Taha Akyol'dan yorum...

İYİ PARTİ CEPHESİNDEKİ RAHATSIZLIK

Habertürk Yazarı Sarıkaya, CHP'den gelen adaylık açıklamasının İYİ Parti'de sıkıntıya neden olduğunu da kaydetti. Sarıkaya, "Kendilerine danışılmadan bir aday belirleneceğine yönelik yaratılmak istenen algıdan rahatsızlık duyuluyor" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN UYARI

Sarıkaya ayrıca, İYİ Parti cephesinin elinde tuttuğu kozu CHP tarafına hatırlatmaktan geri durmadığını, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da arkadaşlarını bu konuda uyardığı yönünde bilgiler olduğunu aktardı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 62
  • Emine 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Mansur Yavaş varsa bizde varız yoksa yokuz diyen çook arkadaşimiz var eğer Meral Akşener ve kilictaroglu adaylık koyarsa seçilme saňslari fazla yek 100/12 ve 100)24 ile bu işler olmaz burda Mansur yavasta garanti var kacirirlarsa halkımız ve ben çok üzülürüz kendilerini değil halkı vatanı düşünmeleri gerekir
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Hatay büyükşehir belediye başkanı söyledi Bizim adayımızı dış güçler tarafından belirlenir dedi bunlar top çeviriyor milleti uyutuyor
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Size adayınızı Biden bildirecek.
    Cevapla
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulkeyi bunlar yonetirse vahki ne vah ulkem ne hale gekecek.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral hanım bir yiğitlik yapın ve partinizin cumhurbaşkanı adayını açıklayın. Siz de, partinizde, vatandaşta derin bir oh çekip rahatlasın. Bunu yapabilecek gücünüzün olduğunu düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı