6 parti seçim kanunu ve siyasi partiler yasasını görüşecek

6 Partili Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem toplantılarının dördüncüsü salı günü saat 17:00'de TBMM'de gerçekleştirilecek.

6 parti seçim kanunu ve siyasi partiler yasasını görüşecek
6 parti seçim kanunu ve siyasi partiler yasasını görüşecek
GİRİŞ 18.10.2021 13:55 GÜNCELLEME 18.10.2021 13:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nı oluşturan 4 parti ile Deva ve Gelecek Partisi'nin temsilcileri üçüncü kez Meclis'te bir araya geldi. Dördüncü toplantı için 6 parti temsilcisi salı günü, 17:00'de bir araya gelecek.

Son iki haftalık zamanda 2 buçuk sayfa olması planlanan metnin ilk bölümü olan "Gerekçe" kısmı 2 isim tarafından kaleme alındı.

Dördüncü toplantıda kurmaylar ilk kez eline kalem alacak ve "yasam" başlığı görüşülecek. Başlık altında Meclis'in güçlendirilmesi, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası konuları ele alınacak..

Daha sonra sırasıyla Yürütme, Yargı metnin son bölümünde ise Temel Hak ve Özgürlükler başlığı olacak. Temel Hak ve Özgürlükler bölümünde özellikle basın özgürlüğü, kamu yönetimi, liyakat başlıkları bulunacak.

Ayrıca 6 parti temsilcisi artık toplantılarda yanlarında sektereterya bulunduracak, konuşmalar, tartışmalar kayda alınacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • Trm 2 yıl önce Şikayet Et
    Vampirler iş başında yine... Abd nin CAI planının uzantıları pilanları devam ediyor. Türkiyeyi bölme planı için her şeyi deniycekler. Bu planların karşısında duranları da alt etmek için habire çalışma yapıyorlar. Halkımız her zamankinden daha çok sağ duyulu olmak zorunda.. Piyasada ki pahalılık döviz vs. sizi aldatmasın. Bunlar da müdahelelerle ve pandeminin yansımalarıyla yapılan planlı kriz algıları. Asıl hedefleri 2023 tü...100 yıllık plan. Parasal sıkıntınızdan dolayı ülkenizi satmayın. Devletinize sahip çıkın. Kimin ne yapmaya çalıştığı apaçık ortadayken kör olmayalım.
    Cevapla
  • Selim 06 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan parlementer sistemine nasıl geçeceksiniz yoksa sırayla hepiniz başbakan mı olacaksınız sizler vatan düşmanısınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız