Kemal Kılıçdaroğlu yine tarafını belli etti

Türkiye'nin "istenmeyen adam" ilan etmeye hazırlandığı 10 büyükelçiye destek veren CHP'nin Batı'ya tercüman olan dış politika duruşu ne bir ilk ne de bir son.

Kemal Kılıçdaroğlu yine tarafını belli etti
Kemal Kılıçdaroğlu yine tarafını belli etti
GİRİŞ 24.10.2021 16:10 GÜNCELLEME 24.10.2021 16:33
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri küstah bir paylaşımla 4 yıldır tutuklu olan Osman Kavala'nın  derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı 'dostça hatırlatıyorlar' dediKılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı "dostça hatırlatıyorlar" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına tepki göstererek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "İstenmeyen adam ilan edilmeleri" talimatı verdiğini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU "İSTENMEYEN ADAMLARA" SAHİP ÇIKTI

10 ülkenin Kavala çağrısına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de '10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini' vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına."

Meclis'ten 71 yılda 76 yurt dışına asker gönderme tezkeresine izin çıktıMeclis'ten 71 yılda 76 yurt dışına asker gönderme tezkeresine izin çıktı

MİLLİ DURUŞA KARŞI KULLANDIĞI DİL HEP AYNI

CHP Liderinin Türkiye'nin milli menfaatlerini uluslararası arenaya karşı savunmak söz konusu olduğunda iktidarı eleştirirken kullandığı dil ve yöntemin hep aynı olması dikkat çekiyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun Batı'nın sözcüsüymüş gibi Türkiye'nin aleyhine olmasına rağmen bu düşüncelerini halkın yanındaymış gibi dış politikada "180 derece değişimle" "Huzur" getiren çizgisi.

"DOĞU AKDENİZ'DE NE İŞİMİZ VAR"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Libya ile deniz sınırlarını yeniden çizdiği anlaşmaya karşı çıkan CHP Mehmetçiğin Libya'da askeri gücüyle bunu mühürlemesi için hazırlanan Meclis'e gelen tezkereye de HDP ve TİP'le birlikte "Hayır" oyu kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun Libya konusunda "orada ne işimiz var" deyişi de büyük tepki toplamış sonrasında ise halkın nazarında puan toplama adına "Neden orda yokuz" gibi ilginç bir çıkış yapmıştı.

KIBRIS MESELESİNDE AB TEZLERİ

CHP bağımsız Kıbrıs Türk Devleti'nden ziyade özünde çok dillendirmese de ABD ve AB'yi küstürmeyecek "İki devletli konfederasyon" tezinden yana bir dış politika taraftarı.

"YPG KENDİ VATANINI KURTARMAK İÇİN ÖRGÜTLENMİŞ BİR OLUŞUM"

Kılıçdaroğlu yine Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonlarında bebek katilerini "YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." diye tanımlayarak Türk insanına masum göstermeye çalışmış lafı "YPG bizi mi vuracak"a kadar götürmüştü.

"ORTA DOĞU'DA NE İŞİMİZ VAR?"

Orta Doğu'nun kalbine ikinci bir terör devleti kurmak ve kontrolü ele geçirmek için Suriye'de bulunan ABD ve Rusya'ya karşı çıkmayan CHP lideri Türkiye'nin etrafında oluşan ateş çemberini yok sayarak "Orta Doğu bataklığında bizim ne işimiz var? Allah aşkına bir Allah'ın kulu çıksın, Orta Doğu bataklığında Türkiye'nin ne işi var? Biz niye oraya girdik? Hangi gerekçeyle girdik? 'Efendim, oraya giriyoruz.' Niye girdik?" demişti.

İŞGALCİ ERMENİSTAN'I KINAMADAN AZERBAYCAN'A "BARIŞ" ÇAĞRISI

Karabağ savaşında Türkiye kardeş Azerbaycan'a tam desteğini açıklamasına rağmen CHP işgalci Ermenistan’a toz kondurulmadığı bildirisinde “Azerbaycan’ın ve Ermenistan’ın yoksul çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanlıkları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset elitlerinin tercihlerine feda edilemez” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de Batı'nın Azerbaycan'ın haklı mücadelesine gölge düşürecek kirli propagandasını, "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor." sözleriyle tekrarlamıştı.

CHP'NİN DIŞ POLİTİKADA "180 DERECE DEĞİŞİM" SÖZÜ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu dış politikada milli menfaatleri bir kenara koyarak hiç kimseyle mücadele etmediği "huzurlu" politikasını şu sözlerle ifade etmişti;

180 derece değişecek dış politika. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Türkiye-İran-Irak ve Suriye. Egemen güçlerin hakim olduğu bir Ortadoğu coğrafyasına barış gelmez. Barışı getirecek olanlar buradaki halklardır, buradaki devletlerdir. Beraber bir araya geleceğiz. Barış, huzur içinde yaşayacağız. Mısır’la asla kavga etmeyeceğiz. Suriye ile, Irak’la, İran’la kavga etmeyeceğiz. Hiç kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kavga hiçbir topluma yarar getirmiş değil. ‘Yurtta barış Dünya’da barış’ barış varken niye kavga? Sözümdür, bir şey daha yapacağız.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 161
  • Misafir ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    1990 lı yıllarda ve önceki yıllarda ana muhalefer partilerinin başkanı ve vekilleri hükümeti eleştirirken ülke menfaatinide korurlardı şimdi korumadan vaz gectik hep şikayet ediyor hatta onların yani avrupanın bir şubesi gibi hareket ediyor acaba diyorum bunlar iktidar olsalar bu ülkeyi kaca satarlar en önemlisi
    Cevapla
  • Milli vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun safı her zaman aynı. Yeni birşey değil yani. Bu TÜRKİYENİN YARARINA NE VARSA KARŞI , KİMLER TÜRKİYEYE KARŞI ONLARIN YANINDA YANİ BUNUN SAFIDA BELLİ YERİDE BELLİ.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iktidara gelirse Türkiye nin bölünme başlangıcıdır.
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli güvenlik sorunudur, artık cehape projesi milletçe sonlandırılmalı
    Cevapla
  • hizacı 2 yıl önce Şikayet Et
    bu pinokyodan bi cacık olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular