Erdoğan'ın '10 büyükelçi' talimatı sonrası Abdullah Gül'den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklaması sonrası "istenmeyen adam" ilan edilmesi için verdiği talimatı değerlendiren Abdullah Gül, "Konuyu daha büyük krizler haline getirmek Türkiye'nin çıkarına değil" dedi.

GİRİŞ 25.10.2021 08:46 GÜNCELLEME 13.04.2023 14:27
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 ülkenin Türkiye büyükelçilerinin Osman Kavala hakkındaki küstah bildirisi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim" sözleri hakkında konuştu.

Son dakika haberi: Erdoğan'dan 'Kavala' talimatı! İstenmeyen adam ilan edileceklerErdoğan'dan "Kavala" talimatı! İstenmeyen adam ilan edilecekler

Abdullah Gül, Türkiye'ye meydan okuyanlarla yan yana poz verdiAbdullah Gül, Türkiye'ye meydan okuyanlarla yan yana poz verdi

Alman Bild gazetesinden Erdoğan'a çirkin yakıştırmalarAlman Bild gazetesinden Erdoğan'a çirkin yakıştırmalar

New York Times manşetten duyurdu: 10 Büyükelçi'nin arkasında ABD varNew York Times manşetten duyurdu: 10 Büyükelçi'nin arkasında ABD var

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destekAkşener ve Kılıçdaroğlu'ndan 10 ülkenin Osman Kavala çağrısına destek

SÖZCÜ GAZETESİNE KONUŞTU

Gül, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e verdiği mülakatta, "Konuyu daha büyük krizler haline getirmek Türkiye'nin çıkarına değil" dedi.

ELÇİYLE POZ VERMEYİ İHMAL ETMEDİ

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye parmak sallayan 10 büyükelçiden bir tanesi olan Finlandiya büyükelçisi Ari Maki ile bir gün önce poz veren Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek, "Ben de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde 10 yıl milletvekili olarak görev yaptım. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanı hapse girmişti ve biz sosyalistlerin desteğiyle kendisi için hazırladığımız metne 90 imza toplamış, konuyu Avrupa'nın gündemine taşımıştık" ifadelerini kullandı.

"ELÇİYE ZEVAL OLMAZ" DEDİ

"Olay buraya getirilmemeliydi. Bu Türkiye için büyük bir yük" diyen Abdullah Gül, büyükelçilerin Osman Kavala açıklamasında, merkezlerinin talimatını yerine getirdiğini kaydederek şunları söyledi:

"Yapılan kabul edilemez. Ancak, Dışişleri zaten çağırıp gerekli mesajları vermiş. Adı üzerinde elçiye zeval olmaz. Artık bu konuyu çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil. Başka krizlerin önünü açar. Bu işi Dışişleri Bakanlığına bırakmak, yeni problemleri ortaya çıkarmamak, çıkışı olmayan noktalara götürmemek lazım."

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ / DENİZ ZEYREK
YORUMLAR 313
  • ceza 2 yıl önce Şikayet Et
    konu uzamamalı doğru demiş elçileri kovup kavalayı idam edecen bir daha baş kaldıran düşünecek....her gün ayrı bir hainlikle uğraşılmaz .
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    yazik Nerden Nereye Recep Tayip Erdoganin Kader Arkadasiydi Olmaz Olsun Böyle Arkadas Arkadsi Sirtindan Vurmaz
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bizden değilsin abdullah gül.
    Cevapla
  • Vatan sahib-i 2 yıl önce Şikayet Et
    Elçiye zeval olmazmış doğru söyledin peki sen kimillerin elçiliğini üstlendin
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sineğin ısırmasından kaçıp ejderhanın ağzına girebilecek kadar basiretsiz ve korkak bir adammışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!