Kurtulmuş: Kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim bertaraf edildi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 10 büyükelçiliğin 'Osman Kavala' açıklamasına ilişkin açıklama yaptı.

Kurtulmuş: Kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim bertaraf edildi
Kurtulmuş: Kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim bertaraf edildi
GİRİŞ 26.10.2021 17:48 GÜNCELLEME 26.10.2021 17:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 10 büyükelçiliğin 'Osman Kavala' açıklamasına ilişkin, "Bu sözlere karşı Türkiye'nin gerekli adımları atacağını ifade ettik. Bunun sonucu olarak 10 ülkenin büyükelçisi geri adım attılar. Bu anlamda, Türkiye'nin iç işlerine karışmayacaklarını ilan ettiler. Bu anlamda ortaya çıkan ve kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim böylece bertaraf edilmiş oldu" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 'Karabağ Zaferi'nin 1'inci Yıl Dönümü' nedeniyle Yeni Azerbaycan Partisi ile birlikte düzenlenen çevrim içi konferansa katıldı. Karabağ Zaferi'ni tebrik eden Kurtulmuş, "Bu büyük mübareze sırasında şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Onların aziz hatıraları, Karabağ halkına ve Azerbaycan halkına rehber olacaktır" diye konuştu.

'KARABAĞ'IN ABAT OLMA ZAMANIDIR'

Kurtulmuş, Karabağ’ın azat olduğunu bundan sonra barışı tesisi etmek gerektiğini belirterek, "Barışı tesis etmek, savaşı kazanmak kadar zordur. Bu bölgenin 6 önemli ülkesinin 6'lı bir platform şeklinde çalışarak iş birliği imkanlarını geliştirmek için mücadele etmesi kaçınılmazdır. Bu anlamda da arada olan sorunların çözülmesiyle Kafkaslara yeni bir perspektif kazandıracağı, Kafkaslara kazandıracağı yeni perspektifin de dünya barışına, bölge barışına çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Karabağ azat oldu ama artık Karabağ'ın abat olma zamanıdır. Bugün güzel bir tesadüfle, Füzuli Havalimanı'nın da açılışının olmasını da hayranlıkla, takdirle izledik" dedi.

'KARABAĞ TOPRAKLARI, AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAK'

Karabağ'ın abat edilmesi için Türkiye'nin, Azerbaycan'ın yanında olacağını ifade eden Kurtulmuş, "En kısa zamanda azat olmuş olan Karabağ'ın ciddi bir şekilde abat olmasını da görmek mümkün olacaktır. Karabağ toprakları kıyamete kadar Azerbaycan toprağı olarak kalacaktır. Uluslararası camiaya da seslenmek üzere bunu söylüyorum. Şimdi orada Karabağ’ın abat edilmesi için ciddi imar faaliyetlerinde bulunuluyor. Ama maalesef acı bir gerçek var on binlerce mayın var. Bu mayınların temizlenmesi, orada emniyet içinde imar faaliyetlerinin yürütülmesi için Ermenilerin mayın döşedikleri yerlerin haritalarını Azerbaycanlı yetkililere vermeleri kaçınılmazdır. Bunun için uluslararası camianın ciddi bir şekilde talepte bulunması, bu konuda Ermenilere baskı yapmasının gerektiğini ifade etmeliyim" diye konuştu.

'10 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİSİ GERİ ADIM ATTILAR'

Kurtulmuş, 10 büyükelçiliğin 'Osman Kavala' açıklamasıyla ilgili de, "Büyükelçilerin esas görevi, bulundukları ülkelerle kendi ülkeleri arasındaki ilişkileri artırmak, varsa sorunları çözmektir. Bu anlamda Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesi de çok açık bir şekilde, büyükelçilerin görev gördükleri ülkelerin iç işlerine asla karışmamalarını uluslararası sözleşme hükmü olarak ortaya koymaktadır. Ama maalesef Türkiye'nin güçlü bir şekilde yürümesinden rahatsız olanlar, geçmiş dönemlerden kalan alışkanlıklarıyla parmak sallayarak, Türkiye'yi hizaya sokabileceklerini zannettiler. Ama başta Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşuyla ortaya konan bu dayatmaya, bu parmak sallamaya, bu hizaya sokma çabalarına ve Türkiye'yi terbiye etme girişimlerine karşı Türkiye’nin menfaatlerini koruyan bir tarzda mücadele ettik. Bu sözlere karşı Türkiye'nin gerekli adımları atacağını ifade ettik. Bunun sonucu olarak 10 ülkenin büyükelçisi geri adım attılar. Bu anlamda, Türkiye'nin iç işlerine karışmayacaklarını ilan ettiler. Bu anlamda ortaya çıkan ve kriz çıkarma ihtimali olan bu girişim de böylece bertaraf edilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Büyük Güçlü Türkiye İçin Sultân Fâtih'in Emaneti Âyosofya"İstanbul*dan Numan kurtulmuş Başkanımıza Şükranlarımız Sunuyoruz (Cumhurbaşkanımız Tek Manevi Oğluyum) Numan kurtulmuş Başkanımızla Râbbim Tanışmak Bâna Nasip Etmiştir Öğretmen Evi 2009-da Akparti Ailesi Olarak 84" Milyonuz Bir Ağacın Yıkılmaz Dallarıyız Anayasa Nezaman Çıkacak Antalya 1- Ağır Ceza Mahkemesine MÜFETTİŞ Gönderiniz FETÖCÜ"Hakimlerin Tahribatı Olmuştur Bir Telefon Mesaj Eylemine 1- Ağır Ceza Mahkemesi 149/1 Teşebbüs Vermiştir Savcı Ekrem Akkuş Hakim Suat Yürekli Nihat Altuğ DELİLLERİMİZİ DİKKATE BİLE ALMIYORLAR Mesaj Suçlarına Yeni Düzenlemeler Devletimizden Bekliyoruz Gereğini Rica Ederiz
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden doğuşun ayak sesleri bunlar inşaAllah
    Cevapla
  • RIZA TURAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Büyük Güçlü Türkiye İçin Sultân Fâtih'in Emaneti Âyosofya" Kıymetli Numan kurtulmuş Başkanımız Şükranlarımız Sunuyoruz (Cumhurbaşkanımız Manevi Oğluyum) Numan kurtulmuş Başkanımızla Râbbim Tanışmak Bâna Nasip Etmiştir Öğretmen Evi 2009-Akparti Ailesi Olarak 84" Milyonuz Bir Ağacın Yıkılmaz Dallarıyız Numan Kurtulmuş Başkanım Anayasamız Nezaman Çıkacak Antalya Adliyesi 1- Ağır Ceza Mahkemesine MÜFETTİŞ" Gönderiniz FETÖCÜ"Hakimlerin Tahribatı Olmuştur Bir Telefon Mesaj Eylemine 1- Ağır Ceza 149/1 Teşebbüs Vermiştir Savcı Ekrem Akkuş Hakim Suat Yürekli Nihat Altuğ DELİLLERİMİZİ DİKKATE BİLE ALMIYORLAR Mesaj Eylemine İyileştirme Devletimizden Bekliyoruz.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika bile 40 yıldır 29 ekimde ermeni soykırımı diyordu bu sene türkiyenin cumhuriyet bayramı kutlu olsun diye yazı gönderdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?