Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Vahim bir hata!

Los Angeles Başkonsolosumuz şehit Kemal Arıkan’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunya'nın tahliye sonrası sınır dışı edilmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan sert bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Vahim bir hata!
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Vahim bir hata!
GİRİŞ 31.10.2021 04:56 GÜNCELLEME 31.10.2021 12:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bilgiç, şehit Los Angeles Başkonsolosu Arıkan’ın katili terörist Sasunyan’ın serbest bırakılması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosu şehit Kemal Arıkan'ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın üçüncü bir ülkeye sınır dışı edildiğinin öğrenildiğini kaydeden Bilgiç, "Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz." ifadesini kullandı.

Bilgiç, bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceğinin aşikar olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu vesileyle bir kez daha şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz."

TERÖRİST: SONUNDA EVİMDEYİM

Ermeni haber sitesi Nouvelles d'Arménie, ABD'de 39 yıl sonra serbest bırakılan terörist Hampig Sasunyan'ın Ermenistan'da olduğunu yazdı. Haberde Sasunyan, "ABD'de tutuklu bulunan en eski Ermeni siyasi tutuklu" olarak" nitelendi. Habere göre Sasunyan önceki akşam Ermeni halkına hitaben mesaj yayınladı. Ermeni terörist "serbest bırakıldığını ve Ermenistan'da bulunduğunu" söyledi.

AZERBAYCAN: TERÖRİSTİ KAHRAMANLAŞTIRMA GİRİŞİMİ

 Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, 1982'de şehit edilen Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın katili terörist Hampig Sasunyan'ın, şartlı tahliye kararının ardından üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilmesine tepki gösterdi.

Abdullayeva, şehit Los Angeles Başkonsolosu Arıkan’ın katili terörist Sasunyan'ın serbest bırakılması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Sasunyan'ın, ASALA terör örgütü üyesi olduğunu hatırlatan Abdullayeva, "Sasunyan'ın serbest bırakılması kararını kınıyoruz. Bir teröristin serbest bırakılması tehlikelidir aynı zamanda terörizmi teşvik etmeye de hizmet ediyor." ifadesini kullandı.

Abdullayeva, Ermenistan basınındaki haberlere göre Sasunyan'ın o ülkede olduğunu belirterek teröristin herhangi bir şekilde kahramanlaştırma girişimlerinin engellenmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA, AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 9
  • hHÜSEYİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet, Yine, Yeni, Yeniden Türk Düşmanlığı, Bir kez daha. Devletimizin O onu imha etmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Mesut Altın 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kör kurşun dolaşmalı. bu zalim resmen kahraman muamelesi görüyor...
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte şimdi bize yine MİT lazım. Arkadaşlarımızın ellerinden öperiz. Yapılacak iş belli.
    Cevapla
  • Ali Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    yapılacak iş o törerüstü temizlemek
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Abdye neden misillemeler yapmıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması