Ülke Tv'de Kanal 7 Dış Haberler Müdürü  ve Haber7.com yazarı Taha Dağlı'nın sunduğu Uluslararası Gündem programında konuşan güvenlik uzmanı Aydın Babai bu ülkedeki Sırp, Hırvat ve Boşnak nüfus yapısını detayları ile ele aldıktan sonra krizin ardındaki ülkeleri ve bu ülkelerin amaçlarını ortaya koydu. 

Bosna Hersek'teki total nüfusun yüzde 50-55'inin Müslüman Boşnaklardan oluştuğunu, yüzde 15-18 civarında Hırvat nüfusun bulunduğunu anlatan Aydın Babai, ülkede yüzde 30 civarında bulunan Sırp nüfusun, Bosna Hersek Federasyonu'nun içinde yer alan Sırp bölgesinde bulunduğunu dile getirerek " Mesele şurada ki Sırpların hakim oldukları topraklar kendi nüfusları ile orantılı değil. Ülkenin üçte birine sahipken yaklaşık yüzde 48-49'luk bir toprağa sahipler" dedi. 

Sırpların kendi toprak avantajlarını kullanarak Bosna Hersek'ten ayrılmayı düşündüklerini önce bağımsız bir Sırp devleti daha sonra Sırbistan'a bağlanmayı hedeflediklerini anlatan Aydın Babai, bu olayın bir başka yönünde bulunan Hırvatistan ve Rusya'nın ayrılıkçı yapıya nasıl destek verdiklerini ve Müslüman Boşnakları nasıl azınlığa düşüreceklerini detayları ile anlatırken son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Alia İzzetbegoviç'in oğlunun yaptığı görüşmeye dikkat çekti. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Dede 04.11.2021 08:54
    Siha vermeyin sırplara
  • Fehmi 04.11.2021 08:44
    Allah Bosnalı kardışlarımızı muhafaza etsin bu hiç hayra âlamet değildir .Rusya bence bizi Suriyeden uzak tutmak istiyor
  • ayhan 04.11.2021 08:37
    rusya kırımın hesabını bosna üzerinden görmek istiyor.