CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan  Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakını için söylediği sözlerle ilgili değerlendirmede bulunurken "Aynı eylemi bir HDP'li yapsaydı ne yapardınız" diye sordu.

Mete Yarar'ın sorusu yayında bir müddet sessizliğe yol açtı. Yarar daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü  "Tekrar soruyorum bu konuşmayı HDP'li bir milletvekili bir şehit yakınına yapsaydı ne olurdu?"

"Bu sözü söyleyenin milliyetçi kökenden gelmiş olması işin vahametini azaltıyor mu? Yoksa arttırması mı gerekiyor. " diyen Mete Yarar "Olayı büyütmeyelim hikayesine geliyoruz ya. 
İnsanların en acılı oldukları, canından bir parçasının gittiği yerde tepkisinin ne olduğunu ölçümleyemezsiniz ve hepimizin susması gereken bir yer vardır. " dedi. 

"İlkesizlikler ve futursuzluklar suskunluklardan cesaret alır, suskunluk yüzünden de başkaları alan kazanır" diyen Yarar kendisiyle birlikte eğitim gören kaç arkadaşının şehit olduğunu bildiğini,  sadece barikatlar döneminde verilen şehidin sayısının 700 olduğunu söyledi. 

Bu olaya provokasyon diyenlere seslenen Yarar, "Bu kadın beni mahkemeye verdi, ben ceza almışım, cezaevine girecem. Benim kardeşimin vücudu parçalandı.Siz HDP ile kahvaltıya gidiyordunuz" diyen adamın yaptığı provokasyonsa Milliyetçi tabandan gelen bir kişinin liderine Kürdistan denmesi kadar projokasyon yoktur. Öfkeleneceksen o zaman öfkeleneydin Lütfü Türkkan" dedi. 

Yorumlar 63 Yorum Var
  • EFE 06.11.2021 15:42
    Sehitlerimize saygi ve sayip cikilmasina tercih ediyoruz.TÜRKIYE sehit ailesine küfür eden zatin istifasina istiyoruz .
  • Misafir 06.11.2021 15:28
    ben olsam bu adamla o programa çıkmam yapımcı olsam onu programa çıkarmazdım
  • Karabenizli 06.11.2021 15:21
    Senin O ağzını yerim Mete YARAR Sen Bu Ülkenin yetiştirdiği en delikanlı adamlardan birisin Senin gibiler hep bar oldukça böyle susup bön bön suratına bakar dururlar 2 sözünle kesersin soluklarını
  • Ahmet 06.11.2021 14:52
    Şehit ailesine küfür eden bu zatın derhal istifa etmesini bekliyoruz
  • Velhasıl 06.11.2021 14:06
    Adamlar tezkereye evet dediker bravo dedik şimdi yaptıklarına bak. Bunu herhalde ittifak ortaklarına özür mahiyetinde yaptılar.
Daha fazla yorum görüntüle