HDP'nin kapanma davasına değinen Pervin Buldan, partisinin aksine iktidara gelip, ülkeyi yöneteceğinin iddiasında bulundu.

Terör örgüt PKK'ya destek veren HDP'nin kapatılma davası devam ediyor.

PKK'lı teröristlerin cenazelerinde her daim boy gösteren, Kandil'in Meclis'teki savunuculuğu üstlenen HDP'den, dün bu konu ile ilgili sürpriz bir çıkış geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tekirdağ’da partisi tarafından düzenlenen mitingde konuştu.

HDP'nin kapatılmayacağını aksine ülkeyi yöneteceğini iddia eden Buldan, şu ifadeleri kullandı;

"TÜRKİYE'YE CESARET VEREN TEK PARTİ"

"HDP kapatılacak bir parti midir? Hayır, HDP'yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez. HDP sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinde kök salmış, filizlenmiş, Türkiye'nin geleceğine cesaret veren, umut dağıtan tek partidir.

"NE KAPANMASI, ÜLKE YÖNETECEĞİZ"

Evet HDP kapanmaz, HDP kapatılamaz. Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, yönetmeye. Biz demokratik iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hala HDP'yi kapatmaktan bahsediyorsunuz."

Yorumlar 172 Yorum Var
  • Ali 09.11.2021 23:11
    Çok saygıdeger Bitlisli kardeşim. Haber salın Müslüman kürt türk laz gurcu kim varsa bu ülkede uyansın oyuna gelmesin artık. Seninde gözlerinden öperim saygılar.
  • Ali 09.11.2021 23:09
    Profesyonel yalancılar sizi. Size destek veren abd ab nin. Hakkından da gelecegiz.
  • Erdi 09.11.2021 16:35
    Ülkeyi bölmeğe çalışan ,dağdaki eşkıyayı savunan ,onlarla resim çekilmek için yarışan ahlaksızlar kapatma söz konusu olunca ülkeyi yönetmekten bahseder oldular. kapatmak yetmez ,bunları tutuklayıp destekledikleri teröristlerle kömür Ocaklarında çalıştırmak lazım ki bir işe yarasınlar.
  • Millet ittifakı 08.11.2021 22:52
    Bu ülke Türkiye dedigin cumhuriyeti devletidir siz bu ülkeyi bölmeye çalışan hainleriniz
  • Bitlisli 08.11.2021 21:30
    Sizin yaptığınız 5 aşağılık şey var : 1. Ermeni ,yahudi amerikan ecnebi, uşaklığı 2. Bölücülük 3. Kin, nefret tohumu ekmek. 4. Yaşadığı toprağa hainlik etmek. 5. Fitnecilik Başka bir şey yapamazsınız.
Daha fazla yorum görüntüle