NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Axios on HBO"ya verdiği röportajda, başka ülkeler ile ilgili konuşurken, bir anda spikerin Türkiye sorularına muhatap olmuştu.

SPİKER KONUYU YAVAŞ YAVAŞ ISITARAK TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Stoltenberg, Rusya'dan korunma gerekçesiyle NATO'ya üye olmak isteyen Ukrayna'ya perspektifin henüz verilmemesini, "NATO üyesi olmak için NATO standartlarını karşılamak lazım" diye açıklarken, bir anda araya "Halihazırda NATO üyesi ama hükümetleri derinden yolsuz ve anti demokratik olanlar aklıma geliyor" diye Axios muhabiri Jonathan Swan girdi ve "NATO, demokrasiyi nasıl tanımlıyor" sorusunu yöneltti.

BİR ANDA ARAYA GİRDİ VE TÜRKİYE SORUSUNU SORDU

Stoltenberg, "hukukun üstünlüğü, özgürlükler, serbest seçimler" diye kriterleri sayarken, muhabir tekrar araya girdi ve "NATO üyesi Türkiye'de hala demokratik hükümet olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu sordu.

Bir an duraklayan NATO Genel Sekreteri, "Seçim yapıyorlar. Yakın zamanda muhalefet İstanbul'da seçim kazanmayı başardı" yanıtını vererek, Türkiye'nin demokratikliğine vurgu yaptı.

Stoltenberg ayrıca, başka müttefik ülkelerin spiker gibi bir bakış açısına sahip olduğunu da söylemişti.

SANKİ STOLTENBERG TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMIŞ GİBİ GÖSTERMEYE KALKTILAR

Halk TV'de ise, çarpıtma haberi baz alınarak algı yayını yapıldı.

Hatta CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, "NATO, demokrasi isterse Türkiye'ye müdahale ederdi" dedi.

Öğüt'ün skandal sözlerine Ayşenur Arslan bile şaşırırken, Öğüt sözlerini saçma iddialarla desteklemeye kalktı.

Yorumlar 236 Yorum Var
  • amiin 18.11.2021 14:14
    Allahim ağzınızı dilinizi sogutsunda birdaha böyle konusamayasiniz ülke yıllardır bunlardan çekiyor yirmi yildir nefes aldık refah içerisinde yaşıyoruz hep birlikte kime ayrım yapılmış kim hangi devletin yardımından mahrum edilmiş yolarida hastahneleride bütün hizmetleri de özgürlüğü de birlikte yasiyoruzvdiye uyduruyorlar bunları sadece kendileri taşıyacak diyer kesimi sürdürmek istiyorlar onun icin böyle konuşuyorlar nato niye müdahale etsin hangi vatan dansına ayrım yapıyor bu hükümet eşitlik bizde özgürlük bizde insanlık bizde sizde hiç birsey yok sadece fitne ve kötülük var hic bir zaman nasip olmadınız bu ulkeyi yönetmeye
  • vatandaş 18.11.2021 10:08
    Hale bak müdahale darbe istiyor 15 Temmuz daha taze niyeti olanların bu sefer cesetleri sokakları doldurur baştan söyleyelim Tam bagımsız TÜRKİYEMİZ BUNLAR HEP RAHATSIZ EDER yazıklar olsun topunuza.
  • ANTALYASPORLU 17.11.2021 16:45
    Ulan utanmadan bide TÜRK'üm diye ortalıkta geziniyorsunuz. Sizin yatacak yeriniz bile yok. Yazıklar olsun. Siz anamuhalefetliği vatan hainliğine getirmişsiniz. Rahmetli Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yaşasaydı. Hepinizi partiden şutlardı.
  • Hazım bal 17.11.2021 14:14
    Bu nebiçim insan devletine düşman .
  • Ahmet 17.11.2021 13:16
    Yakandaki Türkiye rozetimi çıkarrr alçak hain.
Daha fazla yorum görüntüle