Kılıçdaroğlu bugün Akşener ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu bugün Akşener ile görüştü
Kılıçdaroğlu bugün Akşener ile görüştü
GİRİŞ 17.11.2021 16:40 GÜNCELLEME 17.11.2021 18:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

1 saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan ortak açıklamada bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Normalde Merkez Bankası'nın fiyat istikrarıyla uğraşması gerekirken, işlerini bırakmış TL'nin değer kaybetmesi, dövizin yükselmesine seyirci olarak bakan kurum. Yasal olarak fiyat istikrarıyla yetkilendirilen bir kurum nasıl olup da seyirci pozisyonunda kalabilir. 128 milyar lirayı buharlaştırdılar, nereye gittiği belli değil. Bütün bunlara karşı bizim sorumluluğumuz var. Bu gidişe seyirci kalmak doğru değil.

Sayın genel başkanımızla ve arkadaşlarıyla görüştük. İYİ Parti'nin iyi bir ekonomi kurmayı var bizim de iyi bir ekonomi kurmayımız var. Dolayısıyla gidişatı paylaştık. Hepinize teşekkür ederim değerli arkadaşlar."

AKŞENER: KILIÇDAROĞLU'NUN TEKLİFİNİ SEVİNÇLE KARŞILADIK

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de açıklamasında şunları kaydetti:

Öncelikle vatandaşlarımızın derdine çözümleri üretip, bir araya gelip acil çözüm reçetelerini ortaya koyup, kamuoyuyla paylaşıp, bizim çözüm önerilerimiz miri mal, kamu malı, alıp keşke kullansalar, ama bu konuda ekonomi kurmaylarımızın bir araya gelmesine karar verdik. Sayın Kılıçdaroğlu'nun teklifini sevinçle karşıladığımızı belirtmek isterim. Diğer siyasi partilerimizin de katılım göstermeleri halinde büyüyerek sistemi götürmemiz mümkün.

Sayın genel başkanımızın acil seçim çağrısına katılıyorum. Seçimden başka yapacak çare yok. Geçen sene Kurban Bayramıydı sanırım, ağır krizle dış politikada ağır krizde karşı karşıya kaldığımız dönemde memleket masasını topla demiştim. Görüşlerimizi alın, devlet olarak ortak tutum alalım demiştim. Aslında bugün çağrıyı yapmam lazım ama o günden ağzım yandığı için, inanılmaz hakarete uğradım. Artık yolun sonu görünmüştür. Daha fazla yıkım, yoksulluk, yoksunluğa eğitim konusunda hocamızın, uzman arkadaşımızın Eğitim Politikaları Komisyonu'na gönderdiği bana verdiği raporu okudum. Yoksulluğun yanında yoksunluk.

Gıda bulamamaya doğru giden, eğitime erişememe konusunda ağır problemle karşı karşıyayız. 1 yıl sonra hepimizin görüp eyvah diyeceğimiz konu bu. Seçimin hür ve bağımsız bir biçimde, tarafsız biçimde seçimlerin yapılıp, milletimizin kimi tercih ediyorsa ona saygı duymanın yolunu açıp, seçimlerin yapılması lazım. Ziyaretleri için sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum."

YORUMLAR 14
  • Hain düşmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yegane problemi KIL ıçtaroğlu ,sahte milliyetetçi meral ve diğerleri ; onları saymaya gerek yok ,dış güçlere zaten geçmişte nasıl başettikse bugünde başederiz esas problem yukarıdaki belirttigim içimizdeki hainlerdir......
    Cevapla
  • Drachen 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin İktidara gelmenizin bu Ülkeye ne gibi bir yararı olacak anlamadım gitti. Hiç düşündünüz mü kendinize yakın gördüğünüz Avrupalı gelişmiş ülkeler en son ne zaman savaşmışlar . Bu ülkeler gelişirken Askeri harcamaları ne olmuş yada terör örgütleri ile savaşmışlar mı. Bunun için devletin bütün imkanlarını kullanmışlar mı yoksa Ülkelerinin refahı için Yol, Hastane, Fabrika,Ulaşım , Okullar gibi yerlere mi kullanmışlar . Sizler iktidara gelebilmek için yabancılardan medet umacak kadar alçaldıkça ne kadar onursuz , hayasız ve haysiyetsiz olduğunuz ortaya çıkıyor.Sizin bu Ülkeyi Refaha çıkarmanız mümkün değil .Solcu geçinen Faşist HDP nin ayakçısı oldunuz yazıklar olsun .
    Cevapla
  • İSTANBUL...34 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni İ Y İ Yalanlar uydurmak için bir araya gelmişlerdir diye düşünüyorum..
    Cevapla
  • HAMZA 2 yıl önce Şikayet Et
    KÜFÜRBAZ Lütfü Türkan'nın avukatları..
    Cevapla
  • Soru yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    yalancı ile küfürbaz toplantısından ne çıkar acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?