Son anketten çıktı: Ekonomik sorunları AK Parti çözer

AK Parti'nin yaptırdığı son ankette katılımcıların yüzde 60'ı enflasyon, fahiş fiyat ve işsizlik gibi ekonomik sorunlardan yakınırken, bu problemleri muhalefetin değil iktidarın çözeceğine inandığını söyledi.

GİRİŞ 26.11.2021 06:11 GÜNCELLEME 27.11.2021 06:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AK Parti, 2023 seçim hazırlıkları kapsamında çalışmalarını yürütüyor. Bu doğrultuda sık sık anket yapan AK Parti, önümüzdeki ay yeni bir anket daha yaptıracak.

AK PARTİ'DEN YENİ ANKET FORMATI

Edinilen bilgilere göre AK Parti'nin, yaptıracağı ankette farklı bir metot kullanılacak. Yaklaşık 5 bin kişiye "hangi partiye oy vereceği" sorulacak anket çalışmasında, belirlenen adreslere gidilecek ancak anketör bunu gidince öğrenecek. Belirlenen evde ankete katılacak kişi, doğum günü o günün tarihine en yakın olan vatandaş olacak. Böylelikle, anket çalışmalarının rastgele yapılması sağlanmış olacak.

AK Parti kurmayları "Nereye gidileceğini ve kiminle görüşüleceğini biz parti olarak bilmeyeceğiz. Anketörün önüne bir adres listesi çıkacak. Nereye gideceğini aslında o da bilmeyecek. Gittiği evde de kiminle anket yapacağı rastgele olacak. Orada, o güne doğum tarihi en yakın olan 18 yaşından yukarı bir aile bireyiyle anket yapılacak. Evde yoksa da randevulaşacaklar" dedi.

AK Parti, söz konusu anketi birkaç hafta içerisinde tamamlamayı planlıyor.

EKONOMİK SORUNLARI MUHALEFET DEĞİL AK PARTİ ÇÖZER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "Çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız" talimatının ardından parti yönetiminden teşkilatlara kadar sahada vatandaşın nabzını tutan AK Parti, yaptırdığı anketlerle de beklentileri ve talepleri ölçüyor.

AK Parti'nin yakın zamanda yaptığı ankette 2 binin üzerinde katılımcıya, "Günlük hayatınızdaki en önemli sorun nedir?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 60'ının, en şikayet ettiği konuların başında "işsizlik, gıda enflasyonu, fahiş fiyat artışı gibi ekonomik sıkıntılar" olduğu öğrenildi.

Aynı ankette, "Bu sorunu iktidar mı daha iyi çözebilir yoksa muhalefet mi?" sorusu da yöneltildi. Anketten, muhalefetin ekonomik sorunları çözemeyeceği sonucu çıktı. Ankete katılan vatandaşların büyük çoğunluğunun bu soruya yanıtı "iktidar" oldu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
YORUMLAR 27
  • Mehmet Tuncer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurt gibi yuvana sahip çıkmazsan, it gibi kapı kapı gezersin. Bizim başka bir vatanımız yok derya geçilirken kaptan değiştirmek yanlış olur. Devletimi yanındayım.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar yanındayız REİS ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH.
    Cevapla
  • sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    tabiki reis çözer
    Cevapla
  • Muşlu efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Anketler değil insanın vicdanıdır önemli olan batan bir ülkeyi ayağa kaldıran binlerce büyük projeleri gerçekleştiren havaalanları hastaneler otoyollar tanklar toplar ihalar sihalar kazandıran dula yetime öksüze yaşlıya maaş veren sağlık sektöründe devrim yapan bir adamı soğan patates fiyatına değişecek kadar karaktersiz değilim bilmeyen cahiller 99 krizine baksın dolar nerden nereye fırlamış sandık kurulduğu gün herkes şerefi ve onuru için oy verir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH akıl versin
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem kurt dumanlı havayı sever, açlık sofuluğu bozdurur derler, gavurların haçlı seferleri şiddetlendi, gavurlara ve hainlere fırsat vermemek koz vermemek lazımdır, beka kurtuluş savaşındayız, bu işin şakası yok, zaten bir canımız var Vatana Millete İslam ve Müslümanlar için feda olsun !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak