MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Hakkaniyetli bir asgari ücretin çıkması için enstrümanların değerlendirilmesi gerekiyor. MYK’da bu değerlendirildi." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ - GELİR VERGİSİ 

Bakanlığın çalışması devam ediyor. Hakkaniyetli bir asgari ücretin çıkması için enstürümanların değerlendirilmesi gerekiyor. MYK’da bu değerlendirildi. Hakkaniyetli, makul, sorun çözücü bir çerçeve önemli. Vatandaşlarımızla oturuyoruz görüşüyoruz. Pek çok krizi doğru siyasetler ile aşma deneyimine sahip bir kadroyuz. Kapsamlı bir değerlendirilme yapılmıştır.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Üzücü bir haber Azerbaycan'dan geldi, orada da şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanımız engelli kardeşlerimizle bir araya geldiler. Buradaki mesajlar Türkiye'deki devrimi göstermektedir. Yine engelli kardeşlerimize dönük olarak altı çizili şekilde pozitif ayrımcılık yürürlüğe konulmuştur. Dünyada ilk defa engelliler için merkezi bir sınav yürürlüğe konulmuştur. Engelli vatandaşlarımızın mücadele hikayeleri bütün Türkiye'nin hikayesidir. 3 Aralık'ta engelli öğretmen ataması yapılacak. Bütün bu yaklaşımları bir yardım değil, hak olarak görüyoruz. 

Değerli arkadaşlarım bugün Adalet Bakanımız açıkladı. Yeni mahkemeler yürürlüğe girecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATAR ZİYARETİ

Tabi son aylardaki trafiği iyi takip edersek Sayın Cumhurbaşkanımız, çok geniş bir çerçevede bir dış politika etkinliği gerçekleştiriyor. Körfez ile yeni sayfaların açılması ve başka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması dış politikada derinleşmenin, ve bazı sorunların yeni aşamalarda çözüme kavuşmasıdır. 

Pandemi döneminde bir daha ortaya çıktı ki alt yapımızı kimsenin itemeyeceğini bir kere daha gösterdi. Son derece önemli projeler düğüm noktasıdır. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyaretiyle birlikte yoğun dış politika görüşmeleri devam edecek. 

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren operasyonlarının Sonbahar-Kış aşamalarında 270 PKK barınma alanına yönelik sürüyor. Sınırlarımızın yakınında kurulmak istenen terör yapılanmalarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.

MİT, Katar İstihbaharat Teşkilatı ile birlikte geçen gün Türk vatandaşlarımızı kurtardı. Bu insanı kurtarma çalışmaları son derece yoğun emek gerektiren ve her zaman da sonuç alınmayan unsurlar. Türkiye'nin güvenilir bir devlet olma algısı, MİT'in yaptığı operasyonlar kapsamında da kabul ediliyor. Bazı devletler zamanında da vatandaşlarının kurtarılmasını bizden istediler. 

KADINA ŞİDDET ÇALIŞTAYI

Daha önceki MYK toplantılarında size bahsetmiştim. Kadına şiddet konusunda her türlü çalışma yapmaya hazırız demiştim. Kadın Kolları Başkanlığımızın düzenlediği çalıştayın amacı bu zamana kadar alınan tedbirlerin nasıl pekiştirileceğiydi. Bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. MYK'mız buradaki sonuçları siyasi açıdan neler yapılabilir değerlendirecektir. 

ATATÜRK'ÜN LE TEMPS'TEKİ RÖPORTAJI 

12 Şubat 1923’te Atatürk yeni Türkiye vurgusu yapıyor. Fransızlara çağrı yapıyor. Herhangi kapitülasyon çağrısının dostane olmayacağını, ne pahasına olursa olsun sona erdireceğini söylüyor. ‘Eylemlerimizi harekete geçiren şey tam bağımsızlığımızdır.’ diyor. O günün zor şartları milletvekilimizin İngiliz arşivlerinde bulmasıyla ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanımız MYK'nın açılışında kapsamlı bir değerlendirme yaptılar. Kararlı bir şekilde politikaların uygulanmaya devam edeceği mesajını verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun MGK açıklaması

Onların kafasındaki geçmiş yıllardaki MGK'yı siyasetin üzerinde bir vesayet olarak algıladıkları için, halbuki gerçek MGK ülkeyle ilgili her değerlendirmeyi güvenlik meselesi olarak değerlendirir. Örneğin bunun en başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin etrafındaki ekonomik gelişmeler tabi ki önemlidir. 

DW'nin Çerkes paylaşımı

Bağımsız medya diyoruz, bağımsız gazetecilik diyoruz ama bazı yayın organlarının sistematik olarak Türkiye'deki onlara göre bazı fay hatlarını kurcalamak istediklerini görüyoruz. Burada Çerkes kardeşlerimizin asimilasyona uğradığını biz kabul etmiyoruz. Bu fitne gazeteciliğidir. Çerkesleri sanki bir azınlıkmış gibi sergilemek provokatif bir tutum. 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Vatandaş 01.12.2021 00:32
    Işinize gelince hiçbir kurumun görüsünü almıyorsunuz. Asgari ücret olunca yok şu var yok bu var. Millet sandığı bekliyor.
  • 3858 30.11.2021 23:37
    4000 bine bağlayın
  • bekir 30.11.2021 21:32
    5000 lira olsa yıl sonu dolar 15 olur 333 dolara denk gelir geçen sene ile aynı kalır
  • rüya 30.11.2021 21:27
    en düşük memur maaş 4880 cıvarı bu rakamları geçmez en maksimum 3750 olur. öyle çok rüyalar kurmamalı, bir de iş veren boyutu var.
  • Güven 30.11.2021 21:17
    En az 5 bin olması lazım geçim yoksa yoksulluk kapıda
Daha fazla yorum görüntüle