Son dakika: Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı arasında kritik görüşme!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Son dakika: Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı arasında kritik görüşme!
Son dakika: Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı arasında kritik görüşme!
GİRİŞ 08.12.2021 22:22 GÜNCELLEME 08.12.2021 22:51
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ: “TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZ YENİ BİR AŞAMAYA GİRECEK”

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamaya göre Reisi görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinde yeni bir aşamaya girileceğini söyledi. Reisi, “Yakında Tahran’da ortak bir zirve düzenlenmesiyle Türkiye ile iş birliğimiz yeni bir aşamaya girecek” dedi.

Türkiye ve İran’ın terörle mücadelede ortak hareket etmesinin önemine değinen Reisi, “Terör ile mücadelede ortak hareket etmek istiyoruz. Bu konuda tüm ülkelerin iş birliğinden memnun oluruz” ifadelerini kullandı. Reisi, bölgesel sorunların bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini ve dışarıdan herhangi bir müdahalenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ekonomik ve güvenlik alanlarında iş birliğinin önemini vurgulayarak Tahran'a yapacağı ziyarette Türkiye-İran arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağını dile getirdi.

PEŞ PEŞE TEMASLAR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Doha'da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüşmüştü. Görüşme sonrası iki ülke arasında 15 yeni anlaşma imzalandığı açıklanmıştı.

Başkan Erdoğan ve Al Sani, resmi karşılama töreninin ardından baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Islam Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Slm.MasAllah devami bekliyoruz..Islam dininde erkcilik miliyetcilik ayirimcilik mesheb tarikat yok sadece Allahun kitabi ve hz Resulullahin suneti var.eger olsaydi Allah cc buyurmasdi Kurana sarilin ve parcalanmayin ve selam
    Cevapla
  • Paşa 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz İrana değil Amerika ve İsraile gövndiniz ve güveneceksin çünkü zihninizi öyle doldurmuşlar Boş alması mümkündeğil
    Cevapla
  • faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    iran yine bir şeytanlık düşünüyordur
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri birbiriyle ilişkilerini güçlendirdikçe islam ülkeleri batılı devletlere karşı daha çok güçlenmiş olacaktır.
    Cevapla
  • HMC 2 yıl önce Şikayet Et
    İran israilin dostudur.Asla güvenilmez.
    Cevapla
  • Gabbaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlar nasılsa kendini belli ediyor
    Cevapla
  • Ajansin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ajansin sen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!