HDP'nin eski Kars  Belediye Başkanı ve ve eski milletvekili  Ayhan Bilgen, Muharrem Sarıkaya'nın sunduğu Habertürk TV'deki katıldığı canlı yayında kısa zaman içerisinde HDP'den ayrılacağını açıkladı. 

Mazlumder Başkanlığı ve 2 dönem HDP milletvekilliği yapan daha sonra  Kars Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, yerine kayyum atan Ayhan Bilgen, partisinin 7 Haziran sonrası yaşanan süreçle yeterince yüzleşmediğini söyledi. Bilgen, partisinin 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giden süreçte de vahim hatalar yaptığını belirterek " Suruç'taki patlama, Gar gibi 1 Kasım'a giden süreçte yaşananlar siyasetin tıkanmasının göstergeleridir. O çatışmalı ortamda siyasetin dilinin yeniden kurgulanması ve siyasetin tarzının yenilenmesi gerekiyordu. Kasım 2016'da milletvekilleri ve eş başkanlar tutuklandı. Belediye başkanlarının tutuklanmasıyla birlikte Türkiye artık çözüm sürecinde olmadığı anlaşılmıştı. O noktaya gelişte hataların tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Karşı tarafın hatalarını söylemek kolaydır ancak kendi eksiklerimizle ilgili yüzleşmeyi cesaretle yaparsak o zaman söylediklerimiz daha güven verici olur." dedi. 

Pazartesi itibarı ile de partisinden aylırmak için gerekli adımı atacağını açıklayan Ayhan Bilgen, geçmişte yaşananları anlatırken 7 Kasım'da partisinin büyük hataları olduğunu açıkladı.   

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Gürbüz 13.12.2021 13:44
    Buda, "istepne" imkanı aranıyor. Yani kendini yedeğe alıyor yada aldırıyorlar. Bence.
  • Fatih 13.12.2021 03:31
    Teröristleri de tvye çıkaranları da içeri almadıkça bu olay çözülmez.
  • Vatandaş 13.12.2021 02:50
    Evet benim anladığım şey yeni bir sinsi hain planlar yürürlüğe girecektir hainleri Allah cezasını versin inşallah amin amin amin
  • Mehmet 13.12.2021 01:31
    Yapıcı bir dil, tebrik ederim. Demek ki merhameti olan, her ne olursa olsun ülkesine bağlı.
  • Hakan 13.12.2021 00:45
    Taktik yemezler
Daha fazla yorum görüntüle