CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'le Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasında Meclis'te ilginç bir atışma yaşandı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi küçümsemek için kullandığı ifadeler ters tepki.

CHP'li Özel, Kaptan benzetmesiyle Nebati'nin bakanlığını "Ekonomi eğitimi yok. Üç dönem milletvekilliği yaptı. Milletvekillerinin bakan olabileceği bir dönemde bir dönemde ekonomi bakanlığı için tercih edilmedi. Bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinde ekonominin başında geminin dümeninde kaptan ama kaptanlık belgesi yok. Kaptan ama kaptanlık eğitimi yok. Kaptan ama kaptanlık tecrübesi yok." sözleriyle eleştirdi.

Bakan Nebati ise şu cevabı verdi;

Özgür Özel'e çok teşekkür ediyorum. Bir eczacı olmasına rağmen ve Plan Bütçe'de hiç görev almamasına rağmen ekonomiyle ilgili yaptığı bu muhteşem tespitlerden dolay kendisini tebrik ediyorum. Bir hayal kırıklığına uğratmak istemedim ama benim bir d kaptanlık belgem var.

Çok değerli Özgür Özel bey İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunuyum. maliye politikaları ve kamu maliyesi derslerini çok saygı duyduğum önem verdiğim her gördüğümde keyfimi yerine getiren çok değerli bir hocadan aldım. CHP meclis üyesi Burhan Şenatalar'dan. Ondan öğrendim onun öğrettikleriyle de hareket ediyorum. Ve biliyorum ki bugün öne sürdüğümüz sizin beğenmediğimiz Türkiye Modeli'nin önemli ipuçlarını Burhan Hoca şöyle elini açarak "Kamu maliyesini anlayan ülkeyi iyi yönetir" derdi. Ona layık olmaya çalışıyorum. 

Yorumlar 88 Yorum Var
  • Bayram 07.01.2022 01:06
    Eczacı demekki eczacılık belgesini bir yerlerden aşırtmış,herkeside öyle sanıyor!bakan iyi kapak yapmış
  • özgüüüüüür 07.01.2022 00:20
    bu özgüre iyi bir kapak olmus ..birde nasil mütevazi ...ben olsam bu özgürü yumruklardim .....
  • Bozoklu Turan 19.12.2021 18:17
    Çok çok çok müthiş bir kapak..Çok hassas ölçülerle yapılmış...O kadar hassas ki şirret eczacidan tık çıkmadı çünkü kapak ağzını tıkadı..!!! Ağzına diline sağlık Bakanım..
  • SELAMET 19.12.2021 16:47
    Özgür özel denen BOŞ ŞEY... sen nebatinin tükürüğü bile olamayacak basitlikte bir KAREKTER sin...
  • Tebrikler... 19.12.2021 14:08
    Demek ki bağırmak gerekmiyor. Sesi değil sözünü yükselterek de cevap verilebiliyor. Tebrikler sayın bakan. Hakaret etse bu kadar etkili olmazdı. Rezil rüsva etti sayın bakan.
Daha fazla yorum görüntüle