AK Parti'den son dakika ekonomi açıklaması: Kimse bunu aklından bile geçirmesin

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM'de yaptığı konuşmada ekonomideki son gelişmelere yönelik eleştirilere cevap verdi. Kurtulmuş ayrıca memur zaamıyla ilgili önemli sözler sarf etti.

GİRİŞ 17.12.2021 18:30 GÜNCELLEME 18.12.2021 00:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı. Kurtulmuş, ekonomik OHAL iddialarına ilişkin çok sert sözler sarf eetti.

Kurtulmuş açıklamasında, ''Serbest ekonomi kurallarından asla vazgeçmeyeceğiz. ‘Ekonomik buhran’ gibi bir laf haddi aşan bir sözdür. Kimse bunu aklından bile geçirmesin. Ekonomi ile demokrasi yan yana yürümek zorundadır.'' ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete değinerek, “Çok şükür son oturumda, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret Türkiye'de bütün kesimleri fevkalade memnun etmiştir. 4 bin 253 liralık asgari ücret, evet, hiç olmazsa vatandaşlarımızın bir kısmının alım gücünün artırılması bakımından önemli bir destektir.

MEMU ZAMMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ayrıca, sadece asgari ücretin değil asgari ücret üzerindeki vergi yüklerinin de arındırılmış olması Türkiye'de son dönemde bu enflasyonist baskı dolayısıyla bozulan ortamın da pozitif anlamda gelişmesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, önümüzdeki süreçte de, yeni yılla birlikte, geçen sene yapılan toplu görüşmeler sırasında elde ettikleri haklarla, memur kesiminin de, inşallah, bu yeni durumdan ortaya çıkan farklarının da hakkaniyetli bir şekilde verileceğini biliyoruz, ümit ediyoruz ve böylece çok geniş bir memur kitlesinin de yılbaşından itibaren daha rahat bir noktaya geleceğini tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ASLA KURALLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme eksenli politikadan asla vazgeçmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, “Bunu yaparken, kimilerinin söylemeye çalıştığı gibi, asla serbest pazar ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz. Türkiye sosyal politika donanımlı, gerçekten etik kurallarla çevrilmiş bir serbest pazar ekonomisi istikametinde yürüyüşünü sürdürecektir” şeklinde konuştu.

EKONOMİK OHAL AÇIKLAMASI: HADDİ AŞAN BİR SÖZDÜR! KİMSE AKLINDAN GEÇİRMESİN

Kurtulmuş, ekonomik OHAL iddialarına ilişkin, “Bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum çünkü daha geçtiğimiz birkaç gün evvel maalesef, kimilerinin haddini aşan bir şekilde kıyıda köşede ‘ekonomik OHAL'den bahsetmiş olması Türkiye'de ve Türkiye'yi dışarıdan takip eden çevrelerde önemli birtakım endişeleri ortaya çıkardı. Bir kez daha çok net bir şekilde söylüyoruz: Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde hareket ediyor. Ama şunu gördük; bir laf ortaya atıldı, özellikle sosyal medyada kimler kimler arkasından takıldı gitti. Dolayısıyla bunun altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.

TOGG AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, Türkiye'nin yerli otomobiline ilişkin olarak, “Nasıl savunma sanayisi sadece savunma sanayisi değilse, TOGG da sadece otomotiv endüstrisi değildir. TOGG'daki başarılar, aynı zamanda otomobil sektöründe yan sanayinin gelişmesinde ve hatta yenilenebilir enerji bağlamında bataryaların geliştirilmesinde de önemli ve fevkalade güçlü bir çarpan etkisi oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.