CNNTürk'te canlı yayına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kendisiyle ilgili sorulara değinirken Şanlıurfalı bir ailenin çocuğu olduğunu, akaryakıt, turizm ve ticarette farklı alanlarda tecrübesi olduğunu, Şanlıurfa Milletvekili olduğunu  3.5 yıl bakan yardımcılığı yaptığını, göreve gelirken brifing alma ihtiyacı dahi duymadığını anlatırken TBMM'nde  kendisiyle ilgili "Ekonomiden anlamaz" gibi eleştirilerde bulunanların mesleklerine dikkat çekti. 

Urfalıyım. Liseyi de Viranşehir'de bitirdim. Kalabalık bir aileyiz. Kamu Yönetimi mezunuyum, '83 girişliyim. Çok yoğun bir programdı. Piyasadan geliyorum, varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğmuşum. Çocukluğunuzdan itibaren işin içindesiniz.

Turizmi bilirim çünkü rahmetli babamın oteli vardı dayımlarla. Otomobil işini bilirim. MÜSİAD'da çok önemli bir deneyim elde ettim. Tüm bunlar beni piyasanın bir parçası haline getirdi. Refah Parti'den geliyorum siyasete. Bakırköy İlçe Başkanı'ydım. Fazilet Partisi'ni de ilçe başkanı olarak ben kapattım. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren ilde görev aldım, milletvekilliği yaptım, MKYK üyesi oldum, genel başkan yardımcısı oldum.

3.5 yıl Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı'ydım. Sadece 3.5 yıllık sertifikamla dünyanın neresine gidersem bana ekonomide görev verirler. Berat beyin döneminde önüm oldukça açılmıştı, Lütfü bey de beni rahat bıraktı açıkçası. Ben hiperaktifim, Berat bey benden hiperaktif. Lütfü bey saygı duyduğum, sevdiğim bir beyefendi ama olaylara farklı bakıyoruz. Ben piyasada beklentilere uygun adım atma yönünde hayalim vardı, hayalimi gerçekleştirdim.

Bir bakan görevi bıraktığında bakan yardımcılarının görevi otomatik bırakması daha doğru olur. Üniversitede çok iyi bir 'inek'tim. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak yetişmeme rağmen fakir fukarayla hep iç içeydim.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • konuk 30.12.2021 09:24
    Bakanım başarılar dilerim.