HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili olayı değerlendiren Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, fotoğrafla ilgili detayları ilk kez anlattı. Yarar "Dahası var" dedi. 

CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına katılan Mete Yarar, son günlerin en çok tartışılan konusu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in fotoğrafları ile ilgili detay verdi. Yarar, 2017 yılında öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile birlikte HDP milletvekili Semra Güzel'in birlikte yer aldığı fotoğraflara değinirken bu fotoğraların şimdi ortaya çıkmasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi. 

Yarar, "2014 yılından 2021 yılına kadar AK Parti'nin HDP ile arası çok iyi idi de arası şimdi bozuldu diye mi fotoğraflar ortaya çıktı zannediyorlar.  Bu fotoğraflar o şahıs etkisiz hale getirildikten sonraki emniyet birimlerinin eline geçen cep telefonu incelemesi sonrası çıkan fotoğraflar. Fotoğraflar alınıp arşive kaydediliyor. Devletin bir istihbarat arşivi var. Bu arşiv sırasında bu şahısların tamamını bulamıyorlar. Daha sonra istihbarat birimleri teknolojinin de gelişmesiyle birlikte tıpkı DNA'nın bulunması gibi fotoğrafları yüz tanıma sistemine koyuyorlar. Yüz tanıma sisteminde vekilin fotoğrafı çıkıyor. Yalnızca onunki çıkmıyor, birçok kişinin daha fotoğrafı çıkıyor. " dedi. Yarar "Daha açıklanacak mı"  sorusuna ise "Hep beraber yaşayacağız bu süreci" dedi.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • bülent 18.01.2022 09:55
    Devlet yavaş gibi görülebilir ama faturasını keser, sonuçta usulüne uymak biraz zaman alıyor..
  • izzet 15.01.2022 16:05
    Benim bu konuda'da muhatabım sayın iktidar erkanı'dır .elbete terör örgütüyle yapılan mücadeleyi övüyoruz destekliyoruz ama ülkemiz her ülkeden gelen çok yoğun göçmen istilası altında sınırlardan kuş uçurtmuyoruz diyenlere soruyorum her gün binlerce göçmen nasıl oluyor'da ülkemize giriyor Allah aşkına ? Benim meclisimde terör örgütünün siyasi kolu var ülkemse göçmen istilası altında siyasetçiler ise koltuk mevki makam davasında hakaretli küfürlü tartışmalarından dolayı siyasi haberleri artık dinlemiyoruz ailece
  • Operasyon şike 15.01.2022 15:10
    Oy verirsen IP e gider chp 'ye.Oy verirsen chp 'ye gider hdp ye.oy verirsen hdp ye gider pkk'ya. Sonuçta hepsi çıkar aynı lağım çukuruna....
  • Çapanoğlu 15.01.2022 13:17
    Zillet çiler
  • asdasdasdas 15.01.2022 12:59
    Niye bu kadar şaşırmışız gibi yapıyoruz ki. zaten bu malumun ilanı değil mi? illa ki resimlerinin mi çıkması gerekiyor zaten hepsinin neredeyse bi yakını dağda değil mi? ya da onu da geçtim zihniyet hepsin de aynı değil mi? teröristle fotoğrafı olmayan HDP li masum mu yani? bu zihniyeti taşımayan birinin Hdp de siyaset yapması mümkün mü Allah aşkına. saf olmayalım.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek